Overheid laat statiegeld op blikjes doorgaan ondanks protest

02-12-2022 BALK – Waar er eerder was er nog door de Stichting Afvalfonds Verpakkingen eenprotest aangetekend tegen de invoering van statiegeld op blikjes. De sector gaf eerder aan dat de datum van 31 december 2022 niet haalbaar zou zijn. Maar volgens Staatssecretaris Heijnen heeft de branche meer dan genoeg tijd gehad om zich voor te bereiden op invoerring van de nieuwe wet.

Stichting Afvalfonds Verpakkingen stapte naar de rechter om een last onder dwangsom van tafel te krijgen. Dit omdat er onzekerheid zou zijn in de levertijden van belangrijke apparatuur. DeInspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ging met sdeze uitleg echter niet akkoord. Volgens de inspectie was er te weinig gedaan om het innamesysteem op tijd gereed te hebben.

De Staatssecretaris heeft aangegeven dat het voor iedereen vrij is om de beslissing aan te vechten bij de rechter. Het besluit op de invoering van het statiegeld op blikjes is echter 2 jaar geleden al genomen. Het kabinet hoopt met het aandeel van blik in zwerfvuil sterk te verminderen.

Geef een reactie