Oproep aan inwoners met geldzorgen

19-01-2023 BALK – Gemeente De Fryske Marren vraagt alle inwoners die in financieel zwaar weer zitten om zich te melden bij de gemeente. De gemeente geeft aan dat er mensen zijn die financiele zorgen hebben. De gemeente beschikt echter over veel regelingen die hen kunnen helpen.

Gemeente De Fryske Marren biedt nu al ondersteuning aan mensen met geldzorgen, maar nog niet iedereen is in beeld. De verantwoordelijke wethouder Boelsma hoopt dat iedere inwoner met financiële problemen een beroep gaat doen op de regelingen. “We begripe dat dit net alles oplost, mar as wy in lytse bydrage leverje kinne is dat al winst.”

Budgetcoach
Inwoners kunnen bij hun financiële administratie hulp krijgen van een gemeentelijke budgetcoach, die bovendien bekijkt voor welke regelingen een inwoner in aanmerking komt. Een voorbeeld van zo’n regeling is het kindpakket. Dit is een bijdrage voor schoolspullen, zwemles of een schoolreisje van de kinderen.

Inloopbijeenkomsten aanvraag energietoeslag 2022
Een andere vorm van ondersteuning biedt de gemeente bij het aanvragen van de energietoeslag 2022. In maart vinden drie inloopmomenten plaats, waarbij inwoners hulp krijgen bij het aanvragen van deze toeslag.

Inloopmomenten
– Vrijdagochtend 3 maart van 09:30 – 12:00 uur in de Treemter in Balk
– Maandagmiddag 13 maart van 14:30 – 17:00 uur in ’t Pac in Lemmer
– Donderdagavond 23 maart van 19:00 – 21:30 uur in de bibliotheek in Joure

Overzicht
Een overzicht van alle regelingen staat op de pagina Geldzaken en schulden. Daarnaast kunt u via de website www.datgeldtvoormij.nl zelf een check doen. Liever persoonlijk contact? Dat kan natuurlijk ook: neem bij geldzorgen contact op met het sociale wijkteam van de gemeente via 14 05 14.

Geef een reactie