Open Huizen Dag 2022

30-09-2022 BALK – Twee keer per jaar organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars Open Huizen Dag. Op zaterdag 1 oktober doen woningverkopers en woningzoekers doen massaal mee aan deze huizen kijkdag waarop woningen vrijblijvend bezichtigd kunnen worden.

Stippel voor de Open Huizen Dag een handige route uit en ga op pad. Met meerdere bezichtigingen op één dag is het extra belangrijk om op de juiste dingen te letten. Focus niet alleen op het plaatje, maar ook op de omgeving en de bouwkundige staat bijvoorbeeld.

Word vrienden met de verkoper
De Open Huizen Dag is bij uitstek de manier om de verkoper te leren kennen. Kopen is gunnen, maar in een huidige aanbiedersmarkt geldt ook: verkopen is gunnen. Op de Open Huizen Dag leiden eigenaren je rond in hun eigen woning. Een beetje bonden (niet per se slijmen) met hen kan helpen als de verkoop een inschrijving wordt. Uiteindelijk maakt de verkoper de keuze en die kiest niet per se voor die huisjesmelker die het pand alleen maar wil verhuren aan studenten. Misschien kiest die eerder voor het sympathieke, rustige stelletje waarmee hij of zij gezellig koffie heeft gedronken op de Open Huizen Dag.

Bekijk wat je kunt en wilt overnemen
Niet iedereen gaat voor de hoogste prijs bij de verkoop van zijn huis. Soms is het handig voor een eigenaar als de koper ook bepaalde zaken overneemt. Het gaat dan niet zozeer om onroerende zaken als inbouwkasten of -keukens, maar om bijvoorbeeld een tafel of een ‘losse’ kast die speciaal voor de woning is gemaakt en met geen mogelijkheid meer in het nieuwe huis past.

Bezoek ook je B-keuze
Je hebt alle woonwensen op een rijtje: een leuk jaren 30-huis, een mooie tuin, een kindvriendelijke buurt. Maak ook een B-lijst waarop je deze eisen hebt bijgesteld. De Open Huizen Dag is een mooie gelegenheid om ook deze huizen eens vrijblijvend te bekijken. Wie weet word je toch op slag verliefd.

Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je bij deelnemende huizen aanbellen zonder afspraak. Het huis van je dromen kan er zomaar tussen zitten.

Geef een reactie