Enkele buien, lokaal met onweer

01-10-2022 BALK – In het oosten van het land is het bewolkt en valt nog wat regen, maar deze regen trekt snel naar Duitsland weg. In de rest van het land is er een mix van zon en buien en bij buien kan het tot onweer komen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is weer in kracht afgenomen. Boven land waait het matig en aan zee (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6.

Vanmiddag komt het vooral landinwaarts tot buien. Daarbij is aanhoudend kans op onweer. In de kustgebieden is het meest droog en schijnt ook wat vaker en langer de zon. Later op de middag neemt de buiigheid overal af. De westenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig en het wordt maximaal 16 graden in het noorden en 17, lokaal 18 graden elders.

Vanavond zijn er brede opklaringen, maar verspreid over het land is wel een bui mogelijk. In de nacht naar zondag beperken de meeste buien zich tot de kustgebieden. In het zuiden van het land komt meer bewolking voor en valt mogelijk wat lichte regen. De westen- tot zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig (4 tot 6 Bft) en het koelt af naar 9 graden in het noordoosten tot 13 in het westen en zuidwesten.

Morgen is er een mix van zon en een paar buien
Zondag trekken nog enkele buien over het land, maar op veel plaatsen blijft het lange tijd droog. De zon schijnt geregeld en er staat een meest matige zuidenwind. De wind waait uit het westen en is meest matig, in het Waddengebied waait het eerst nog vrij krachtig, windkracht 5. De temperatuur loopt op naar ongeveer 17 graden.

Maandag perioden met zon
Er is een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Lokaal komt het tot een bui, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De zwakke tot matige wind draait van zuidwest naar noordwest en het wordt 17-18 graden.

Daarna rustiger en overwegend droog herfstweer
Tijdens de eerste week van oktober is het rustig herfstweer. De zon schijnt geregeld en het blijft over het algemeen droog. Toch is zo nu en dan een enkele bui is niet helemaal uitgesloten. De temperatuur komt wat hoger uit. Dinsdag wordt het van noord naar zuid 17 tot 19 graden, woensdag kan het in het zuiden en zuidoosten 20 graden worden. De dagen daarna doet de temperatuur weer een klein stapje terug.

Geef een reactie