Ook problemen met brug bij Uitwellingerga

23-12-2022 UITWELLINGERGA – De brug bij Uitwellingerga blijkt na inspectie niet in al te beste staat te verkeren. Dit blijkt uit een inspectie welke is uitgevoerd door Rijkswaterstaat en Súdwest-Fryslân. Omdat het aquaduct afgesloten is voor verkeer ontstaat er veel sluipverkeer in de omliggende dorpen.

Door de problemen rondom het Aquaduct komen er nu ook andere problemen naar voren. Uit onderzoek blijkt dat het Het wegdek afbrokkelt. Dat heeft als gevolg dat ook hier maatregelen moeten worden getroffen betreffende de verkeersveiligheid. Daarbij kan men denken aan het aflsuiten van 1 rijstrook of in een positiever geval het vertragen van de snelheid.

In de raadsvergadering van Sûdwest-Fryslân kwam naar voren dat de gemeente niet blij is met de staat van het onderhoud welke wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat. Het is volgens wethouder Rietman duidelijk dat er een oplossing moet komen echter dat er geen heldere antwoorden komen van Rijkswaterstaat. De wethouder spreekt zelf van meerdere problemen binnen de gemeente.

Het College van Súdwest-Fryslân geeft aan geschrokken te zijn van slechte staat van onderhoud. Ze hopen dat er snel aan oplossingen zal worden gewerkt om het achterstallige onderhoud snel weg te werken.

Geef een reactie