Ontdek de natuur in de mooiste herfstgebieden van It Fryske Gea

09-10-2022 BALK – Het bos ligt vol beukennootjes, eikels en kastanjes. Eekhoorns verzamelen hun wintervoorraad en paddenstoelen schieten uit de grond. Een perfecte periode om er lekker op uit te gaan voor een heerlijke herfstwandeling en te genieten van alles wat de herfst ons brengt. In de natuurgebieden van it Fryske Gea organiseren zij tijdens de herfstvakantie diverse excursies voor jong en oud. Er valt hier werkelijk waar van alles te beleven en hun gidsen staan te popelen om jullie mee te nemen in de natuur.

Liever zelf erop uit? Ontdek de mooiste natuurgebieden in de herfst van It Fryske Gea en gebruik één van onze wandelroutes om het gebied te verkennen.

Met de kids op avontuur
Van de natuur houden, genieten en ervoor zorgen, dat kan je niet vroeg genoeg leren en ervaren. Juist daarom organiseert It Fryske Gea superleuke activiteiten en excursies, buiten-doe-opdrachten en knutseltips voor thuis. De Friese natuur verveelt nooit!

Ga zelf op pad en ontdek de schoonheid van de natuur in onze kids natuurgebieden. Hier vind je een spannende klim- en klauterbaan, een paddenstoelenpad, uitkijktorens, een vlot om je over het water te kunnen verplaatsen en nog veel meer! In het natuurgebied Ketliker Skar hebben we ook een speciaal avonturenpad voor de echte avonturiers. Een online route, vol opdrachten zoals spoorzoeken, boomhoogte meten en het weer voorspellen. Super leuk om zo met zijn allen op ontdekkingstocht te gaan!

Kom alles te weten over de bijzondere roofvogel: de uil
Mama’s en papa’s van natuuronderzoekers opgelet! Speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar organiseren wij de jeugdactiviteit uilenballen pluizen. De natuurgebieden Ketliker Skar en de Alde Feanen zijn de thuisbasis voor veel uilen en daarom dé locaties om meer te leren over deze prachtige dieren. Want wat weten we eigenlijk over deze roofvogel? Weet jij wat hij eet? Ontdek het zelf tijdens de herfstvakantie en doe mee aan het uilenballen pluizen (vol=vol).

Goed voorbereid op pad? Lees het interview met Martin Sikkema, Ecoloog bij It Fryske Gea, en kom alles te weten over deze prachtige roofvogel. In dit artikel lees je alles over welke uilen er in Fryslân zijn, waarom ze in de herfst vaak ‘oehoe’ roepen en waar je de meeste kans hebt om ze te zien.

Groene markt in Rijs
Zin in een gezellig uitje voor het hele gezin? Kom dan zondag 16 oktober naar de sfeervolle Groene Markt midden in het Rysterbosk. Hier kun je inspiratie op doen om biologisch te tuinieren of duurzamer en gezond te leven, meedoen aan een van de workshops of met de kids naar het kinderdorp vol leuke activiteiten. Boomklimmen, boogschieten, pompoen snijden of glibberen over het blote voetenpad. Er is van alles te beleven voor jong en oud!

De Groene Markt op zondag 16 oktober is ook gelijk de aftrap van de Gaasterlandse Natuurweek. Een week vol herfstactiviteiten voor jong en oud. Bekijk hieronder het overzicht en meld je aan via de link:

Knutselopdrachten voor kinderen
Speciaal voor kinderen biedt It Fryske Gea leuke knutselopdrachten aan met een knipoog naar de natuur. Gekoppeld aan het seizoen verzinnen we steeds weer andere opdrachten. Superhandig is dat overal een voorbeeld bij staat, zodat je precies weet wat je moet doen. Deel je DIY-knutsel met #mynfryskegea en tag vriend(inne)tjes.

Knutseltips voor de herfst:
Slak van kastanjes maken
Herfst stokdier maken
Gezicht maken van een pompoen
Grappige vleermuis

Alle top excursies voor je op een rij
Tijdens de herfstvakantie organiseert It Fryske Gea super veel leuke activiteiten. Om je op weg te helpen hebben we de allerleukste voor je op een rij gezet.

Geef een reactie