Fit, veilig én gezellig doortrappen met de Fiets Totaal Doortrap Dag

09-10-2022 OUDEMIRDUM – In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor jou als de perfecte combinatie? Dan is de Fiets Totaal Doortrap Dag misschien wel iets voor jou. Deze dag is bedoeld om gezellig samen te fietsen en meer te leren over veiligheid op de fiets. Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze dag bij jou in de buurt? Geef je dan op door een mail te sturen naar doortrappen@fietsersbond.nl.

We beginnen de dag met onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Daarna gaan we de Doortraproute in de gemeente fietsen onder begeleiding van docenten van de Fietsersbond. Na de tocht is er een gemeenschappelijke lunch. Deelname inclusief lunch is gratis.

Doortrappen in Friesland
Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de zestien Friese Doortrap gemeenten en de provincie Friesland.

In de Fryske Marren zijn de buurtwerkers sport en cultuur betrokken bij verschillende fietsgroepen in o.a. Balk en Bakhuizen. Wilt u mee fietsen of wilt zelf een fietsgroep opstarten in de gemeente, neem dan contact op met: Frank Timmerman, Buurtwerker Sport en Cultuur, Sociaal werk de Kear, f.timmerman@sociaalwerkdekear.nl of 06-51291262.

Kijk voor meer informatie op https://www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php

Geef een reactie