Ondanks aanwezige wind vanmiddag temperaturen tot 24 graden

04-06-2022 BALK РVanochtend schijnt de zon weer volop, maar her en der komen ook sluierwolken voor. In het Waddengebied zijn er stapelwolken. De noordoostenwind is matig tot vrij krachtig en het warmt weer snel op. In het noorden is het om 11:00 ongeveer 15 graden, in het zuiden 19.

Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon en is het droog. De oosten- tot noordoostenwind is matig en aan zee vrij krachtig en het wordt maximaal 17 tot 19 graden in het noorden, 21 tot 23 graden in het midden en 24 of 25 graden in het zuiden van het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15-16 graden. Let goed op als je buiten bent, want de zonkracht is 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid met 10 tot 25 minuten kan verbranden.

Vanavond schijnt op veel plaatsen nog een tijd de zon. In de nacht naar zondag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en tegen de ochtend volgen enkele buien. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden in het noordoosten en naar 14-15 in het zuiden.

Morgen eerste pinksterdag, is het bewolkt en vanuit het zuiden trekken flinke buien over het land. Daarbij is ook onweer mogelijk. De buien trekken langzaam naar het noorden en lokaal valt veel regenwater in korte tijd. In het noorden blijft het mogelijk de hele dag nog droog en volgen de buien pas in de avond. In het zuiden klaart het dan weer op en breekt de zon nog even door. Er waait een zwakke noorden- tot noordoostenwind en het wordt 20-21 graden in het noorden en westen en 22-23 graden landinwaarts. Op de Waddeneilanden wordt het maximaal een graad of 17.

Pinkstermaandag schijnt af en toe de zon, maar er trekken ook een paar buien over het land. In de loop van de middag breekt de zon weer vaker door en is het overwegend droog. De wind waait uit het westen en voert minder warme lucht aan. In het westen wordt het maximaal 18 of 19 graden, landinwaarts stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden met de hoogste waarden in het oosten en zuidoosten.

Dinsdag is er een mix van zon en wolken. Vooral landinwaarts valt een enkele bui. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind en het wordt 18-19 graden in het noorden en westen en 20-21 in het midden, oosten en zuiden.

De rest van de week blijft het licht wisselvallig met zon, wolken en zo nu en dan een bui. De temperatuur komt dagelijks uit op waarden tussen 19 en 24 graden.

Geef een reactie