Ochtend en middag zeer warm, vanavond koeler

11-08-2022 BALK – Zo rond 6:15 uur kwam de zon weer op en blijft de hele ochtend. Er is geen wolkje aan de lucht en het warmt weer razendsnel op. Om 8:00 uur is het 17 tot 20 graden, om 11:00 uur is het al op zomers warm met temperaturen van 25 tot 28 graden.

Morgenmiddag: tropisch
Uiteindelijk wordt het op veruit de meeste plaatsen tropisch warm. Alleen in het noordelijk kustgebied, de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden blijft het kwik onder 30 graden. Daar wordt het 26 tot 29 graden. Elders tropische temperaturen van 30-31 graden in het noorden en westen, 32-33 graden in het midden en oosten en 34 graden in het zuiden. Er waait niet meer dan een zwakke tot hooguit matige oosten- tot noordoostenwind. Aan zee steekt in de middag en verfrissende noordenwind op . Daar koelt het dan enkele graden af.

Morgenavond: langzaam dalende temperaturen
De zon schijnt nog tot halverwege de avond en ook de nacht naar vrijdag verloopt helder. Er staat over het algemeen weinig wind, aan zee is de wind matig uit het noordoosten. De temperatuur daalt langzaam. Om 20:00 uur is het nog 24 tot 31 graden, rond middernacht is het 17 tot 22 en uiteindelijk daalt het kwik naar 13 tot 17 graden.

Vrijdag en zaterdag: zonnig en heet
Op beide dagen schijnt de zon van opkomst tot ondergang. De lucht is over het algemeen strakblauw en het blijft droog. Er waait een zwakke tot hooguit matige oostenwind, aan zee staat een matige noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar 31-32 graden in het noorden en westen (op de Waddeneilanden wordt het 27 tot 29 graden), naar 32 tot 34 graden in het midden en oosten en naar 35 graden in het zuiden.

Zondag: sluierwolken
Zondag is de lucht niet meer strakblauw en is er vrij veel sluierbewolking zichtbaar. De zon schijnt nog flink en het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind en het is nog steeds zeer warm met maxima van 31 graden in het noorden en westen tot 35 in het zuiden en zuidoosten. Opnieuw blijft de temperatuur op de Waddeneilanden onder 30 graden. Het wordt er maximaal 29 graden.

Volgende week: toenemende kans op regen- en onweersbuien
Het weerbeeld ziet er volgende week anders uit. De bewolking neemt toe en er trekken van tijd tot tijd enkele regen- en onweersbuien over het land. De eerste buien dienen zich mogelijk al in de nacht naar maandag aan in het zuiden van het land. De temperaturen zullen geleidelijk gaan dalen. Maandag wordt het nog 28 tot 32 graden, dinsdag blijft het kwik overal weer onder 30 graden en later in de week is het dan 22 tot 25 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele gebruikelijke temperaturen.

Geef een reactie