Noorden buien, daarna droog

02-11-2022 BALK – In het noorden en noordoosten komen buien voor, maar later in de ochtend wordt het op de meeste plaatsen droog. Er zijn dan wolkenvelden en zonnige perioden. Het wordt 14 tot 16 graden. Morgen is het bewolkt met kans op wat regen. Daarna is het een tijd droog met af en toe zon. In de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De dagen daarna daalt de temperatuur een paar graden en zijn er droge perioden en zo nu en dan enkele buien.

Vanochtend regionaal buien, daarna droog
Aan het begin van de ochtend komen vooral in het noorden en noordoosten buien voor. In het midden en oosten blijft het bij een enkele bui en in het zuiden en westen is het droog met wolkenvelden en opklaringen. Het is wat winderig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee staat een krachtige tot harde wind en komen windstoten voor tot zo’n 70 km/uur. Op de Wadden is kans op windstoten tot 85 km/uur. Halverwege de ochtend verdwijnen de meeste buien en dan zijn er zonnige perioden en enkele wolkenvelden. In het Waddengebied en in het noordoosten kan nog een enkele bui voorkomen.

Vanmiddag regelmatig zon
In de middag blijft het droog met een afwisseling van zon en stapelwolken. Het wordt 14 graden aan de noordkust tot lokaal 16 graden in het zuidoosten. Er staat een matige zuidwestenwind. In het noorden en aan de westkust is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond overwegend droog
Aan het begin van de avond zwakt de wind af en draait deze naar het zuiden. Het is droog met heldere perioden en wat bewolking. Aan het eind van de avond is in het noordwestelijk kustgebied kans op een beetje regen. Komende nacht kan het ook aan de westkust af en toe licht regenen. Aan de kust neemt de wind toe en wordt (vrij) krachtig. Op de Wadden kan het hard waaien met kans op zware windstoten. De minima liggen tussen graden in het oosten en 12 graden aan de westkust.

Donderdag wat regen, tijdelijk zon
In de ochtend zijn er vrij veel wolkenvelden en daaruit kan het regionaal een beetje (mot)regenen. In de middag is het in het binnenland op droog en schijnt af en toe de zon. In het westen is kans op een beetje regen. Het wordt 14 tot 16 graden. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Later in de middag neemt in het zuiden de bewolking en de kans op regen toe.

In de avond wordt het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. In de nacht naar vrijdag neemt de regen geleidelijk af. De temperatuur daalt naar 8 tot 10 graden.

Vrijdag wolken, zon en buien
Het is wisselend herfstweer met wolkenvelden, zonnige perioden en verspreid over het land enkele buien. De wind is naar het westen gedraaid en het wordt 12 tot 14 graden.

Zaterdag vaak droog
Er zijn lange droge perioden waarin de zon en stapelwolken elkaar afwisselen. Wel kunnen een paar lokale buien ontstaan. Het wordt ongeveer 13 graden.

Zondag enkele bui
Er is wat meer bewolking dan op zaterdag en daarbij kunnen we enkele buien verwachten. De temperatuur valt een graadje lager uit. Het wordt een graad of 12 en voor de tijd van het jaar is dat een hele normale waarde.

Dagen daarna af en toe een bui
Wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon. Het is vaak droog, maar zo nu en dan kunnen een paar buien ontstaan. De middagtemperatuur gaat tijdelijk iets omhoog met halverwege de week 13 tot plaatselijk 16 graden.

Geef een reactie