Nog 903 landbouwbedrijven moeten definitieve berekening NOW aanvragen

24-01-2023 BALK – Werkgevers in de landbouwsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling, hebben nog een kleine maand om daarvoor de definitieve berekening aan te vragen. Op dit moment moeten 903 werkgevers in de landbouwsector nog een of meer aanvragen indienen. Met een extra communicatiecampagne gaat UWV hen daar op wijzen.

Werkgevers hebben tot en met woensdag 22 februari om hun definitieve omzetverlies door te geven, of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring. Als zij de definitieve berekening niet tijdig aanvragen, kan dat leiden tot een terugvordering van het volledige voorschot.

Werkgevers ontvingen bij de NOW eerst een voorschot gebaseerd op een verwacht omzetverlies. Bij de definitieve berekening wordt, aan de hand van de loonsom in de betreffende NOW-periode en het daadwerkelijke omzetverlies, bepaald op welke tegemoetkoming werkgevers daadwerkelijk recht hebben.

In totaal werden over vier periodes 3.226 voorschotten toegekend aan 1.856 werkgevers in de landbouwsector. UWV keerde over deze vier periodes 73,5 miljoen euro aan voorschotten uit. Van de 1.856 werkgevers die in deze vier periodes een of meer voorschotten heeft ontvangen, zijn er 953 klaar met hun aanvraag van de definitieve berekening.

Werkgevers die in een periode meer dan 40.000 euro aan voorschot hebben ontvangen of recht hebben op een definitief bedrag van 40.000 euro of meer, hebben een derdenverklaring nodig bijvoorbeeld van hun boekhouder. Bij een voorschot of definitief bedrag boven 125.000 euro, is een accountantsverklaring nodig.

Geef een reactie