Nazomerse maandag

12-09-2022 BALK – Het is een nazomerse dag met vrij veel zon en temperaturen van 23 tot ruim 25 graden. Vannacht valt in het noorden wat lichte regen en koelt het af naar 14 tot 17 graden. Morgen schijnt in het noorden de zon, verder naar het zuiden komt meer bewolking voor en tegen de avond valt in het zuiden regen. Het wordt van noord naar zuid 21 tot 23 graden. Woensdag valt in het zuiden regen, de dagen daarna komt het overal tot buien. Met een noordwestenwind wordt dan frisse lucht aangevoerd. Het wordt later in de week niet warmer dan 15 tot 17 graden.

Vanochtend veel zon
Na een lokaal grijze start, schijnt de zon inmiddels flink. In het noorden en oosten komt eerst nog veel bewolking voor. Er staat over het algemeen weinig wind, maar aan zee waait een matige zuidenwind. Met die wind wordt warme lucht aangevoerd en om 11:00 uur is het al 18 tot lokaal 20 graden.

Vanmiddag vrij zonnig
Tijdens de middaguren schijnt de zon flink. Er is ook sluierbewolking zichtbaar en hier en daar verschijnen stapelwolken. Het is overal droog en er waait een meest matige zuidenwind. De temperatuur loopt op de meeste plaatsen op naar 23-24 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant, de Achterhoek en Limburg kan het (ruim) 25 graden worden.

Vanavond brede opklaringen
De zon schijnt nog flink totdat ze rond 20:00 uur ondergaat. Er is ook sluierbewolking aanwezig en de zonsondergang ziet er dan ook fraai uit. De temperatuur is rond zonsondergang gedaald naar 19 tot 21 graden. Later op de avond verschijnt er in het noorden meer bewolking. Er staat over het algemeen weinig wind en het is dan nog een heerlijke avond voor een wandeling.

Vannacht toenemende bewolking, in het noorden regen
Tijdens de nachtelijke uren neemt de bewolking (verder) toe en in de noordelijke helft valt af en toe regen. Elders blijft het droog. Door de vele wolken wordt het niet kouder dan 14 tot 17 graden. Over het algemeen staat er weinig wind, maar in het noordelijk kustgebied en bij de Waddeneilanden staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen zon, wolken en in het zuiden regen
De bewolking overheerst en uit dikkere wolken valt in het oosten nog af en toe wat lichte regen of motregen. In het noorden is het droog en breekt de zon af en toe door.

In de middag is het op veel plaatsen droog en schijnt geregeld de zon. In het zuiden is er meer bewolking en tegen de avond stijgt de kans op regen. De zwakke tot hooguit matige wind waait uit richtingen tussen west en noord en het wordt 21 graden in het noorden en 23 in het zuiden.

In de avond en nacht naar woensdag is het in het zuiden bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Mogelijk valt er in het midden ook een spatje regen, maar in het noorden blijft het sowieso droog. Er staat een zwakke noordoostenwind en het koelt af naar 10 graden in het binnenland en naar 13 in de kustgebieden.

Woensdag in het zuiden regenachtig
De bewolking overheerst wederom en in het zuiden en zuidoosten valt enige tijd regen. In het midden, maar zeker in het noorden blijft het droog en breekt de zon af en toe door. De zwakke wind waait uit het noorden en het wordt iets minder warm. De temperatuur loopt op naar 19, lokaal nog 20 graden.

Donderdag mix van zon, wolken en een bui
De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook stapelwolken en verspreid over het land valt een bui. De meeste buien zijn voor het noorden en noordwesten. De wind waait uit het noordwesten en is meest matig van kracht en daarmee wordt iets minder warme lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 18 of 19 graden.

Daarna fris met enkele buien
Vrijdag trekken meerdere buien over het land, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon. Er waait een matige, aan zee en rondom het IJsselmeer (vrij) krachtige noordwestenwind, 4 tot 6 Bft, en daarmee wordt frisse lucht aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 16-17 graden en dat is weer even wennen na alle warmte van de laatste tijd.

Ook in het weekend is het fris met temperaturen van hooguit 15 tot 17 graden. Temperaturen van 18 tot 20 graden zijn gebruikelijk half september. De zon schijnt af en toe, maar er trekken ook talrijke buien over het land. Na het weekend draait de wind naar het zuidwesten en warmt het mogelijk weer wat op.

Geef een reactie