Na drie jaar weer een zonnig en succesvol dorpsfeest voor de Ouwster-Trijegeaën

14-09-2022 OUWSTERHAULE – Afgelopen weekend vierden de Ouwster-Trijegeaën (Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer) weer hun tweejaarlijkse dorpsfeest na drie jaar afwezigheid. Voor iedereen, de jeugd tot en met de ouderen, werden verschillende activiteiten georganiseerd.

Het dorpsfeest begon met een spelletjesmiddag voor de oudere inwoners. Er werd gecroquet, geraden wat er in zakken zat, quizjes gedaan en veel gelachen. Aansluitend vond de optocht voor de kinderen plaats. De kinderen hebben zich goed verkleed; van politie tot Super Mario en van Pippi Langkous tot een heks. Er was zelf een handwagen omgetoverd tot Villa Kakelbont.

Na de optocht was het tijd voor de tweede editie van de Survivalrun. Meer dan 90 mensen hebben deelgenomen aan de 6 kilometer lange route vol met hindernissen zoals slingertouwen, kruipnetten en touwladders. In de feesttent kon men de hele avond door genieten van de barbecue waar de bezoekers met consumptiemuntjes verschillende vleesgerechten konden kopen. De dag werd afgesloten met de ‘voute party’ van DJ Ruud.

Vrijdagochtend was er voor de basisschoolkinderen de kinderspelen met verschillende spelletjes, zoals sjoelen met koekjes en de zenuwspiraal (uiteraard zonder stroom). ‘s Middags konden de wat oudere kinderen een deel van het survivalparcours trotseren, die de volwassenen een dag eerder hebben afgelegd. Dit jaar deden ook de basisschoolkinderen van “De Twa Fjilden” uit Joure mee. Ook zij hebben erg genoten van het parcours. Voor de jonge kinderen was het ondertussen lachen, gieren en brullen met een voorstelling van Bella en Jet, op zoek naar de schat. ‘s Avonds hebben de ware toptalenten uit de dorpen hun kunsten vertoond bij “Ouwster-Trijegeäen Got Talent”, een uitbreiding op de traditionele playbackshow die al jaren wordt gehouden. Naast playbackacts werd er een rubiks kubus opgelost en landen bij vlaggen geraden. Bij de kinderen won een vertolking van het lied “We Don’t Talk About Bruno” uit de Disneyfilm “Encanto” en bij de volwassenen won “Dr. Bernhard” van “De Bonnies”. Aansluitend draaide het duo DJ Kramer & Pe-Funk in de feesttent.

Zaterdag was de dag van de Zevenkamp. Hoewel vrijdagavond voor de meeste buurtgenoten het feestje tot in de late uurtjes was doorgegaan, stond iedereen toch om 10 uur op het veld om mee te doen. In estafettevorm streden zeven buurten tegen elkaar met elk een eigen bedacht spelletje. Zo moest er gezocht worden naar puzzelstukjes in zaagsel, een fiets zonder deze aan te raken over een smalle balk naar de andere kant worden gebracht, en een tennisbal naar de andere kant brengen met alleen je voeten. Tussen de spelletjes door werd de dorpsmaaltijd gehouden waarbij iedereen soep, broodjes en een ijsje kreeg. Iets wat dit dorpsfeest al lang uniek maakt. Het bleef bij de zevenkamp tot het eind spannend, maar hoe kan het ook anders, Ouwster-Nijega ging er opnieuw vandoor met de winst om zo de beker voor de derde editie op rij binnen de buurt te houden. De zaterdag werd afgesloten met een spetterend optreden van allround coverband Eclips uit Noord-Brabant met veel bezoekers.

Zondagochtend vond de tentsamenkomst plaatst. Ds. Wim Warner verzorgde de dienst met muzikale ondersteuning van muziekvereniging Excelsior. Het thema van de ochtend was: “Welkom thuis”. De collecte van de dienst is ten goede komen aan “Stichting Het Vergeten Kind”. In de middag werd het matinee gehouden, waarbij uitvoerig werd nagepraat over het verloop van het dorpsfeest onder het genot van de Formule 1 race op het projectiescherm, een vleesje van de barbecue en het laatste bier uit de fust. Nieuw dit jaar was het spel “Waar Schijt De Koe”. Daarbij liep een koe gedurende twee uur lang op een veld van 14 bij 14 meter, ingedeeld in vakken van één vierkante meter. Deze vakken waren te koop voor 5 euro en de eigenaar van het vak waarin de koe het meest heeft gepoept zou naar huis gaan met een bedrag van €250. Helaas heeft de koe niet gepoept, waardoor er na twee uur werd gekeken in welk vak de rechter achterpoot stond. De winnares heeft met het geld de aanwezigen in de tent een rondje gegeven. De feestcommissie wil alle bezoekers bedanken voor de gezelligheid en kan niet wachten tot de volgende editie van Dorpsfeest Ouwster-Trijegeaën. 

Geschreven door Arjen de Jong en Wessel Krikke. (Foto: Arjen de Jong)

Geef een reactie