Museumweek Joure met speurtocht, lezing en kruidenwandeling

22-03-2023 JOURE – Tijdens de Nationale Museumweek van 1 t/m 7 april ga je in en om Museum Joure op zoek naar het voorjaar. Er zijn twee bijzondere activiteiten.

De hele week: volwassenen-speurtocht
Iedere dag van de museumweek staat een ‘volwassenen-speurtocht’ voor u klaar. In het museum zijn allerlei objecten met voorjaarsbloemen, vogels en insecten. We belichten details, die anders echt niet opvallen.

4 april: Lezing & kruidenwandeling ‘Kruidenthee uit eigen tuin’
Op dinsdag 4 april om 14.00 uur neemt Artina Gildemacher ons mee in de plantenwereld. Ze vertelt welke kruiden en planten uit de tuin lekker en mogelijk gezond zijn voor een kruidenthee. Een kijkje in eigen tuin zal na deze lezing (én kruidenwandeling door de museumtuin) een andere blik geven op wat er mogelijk is met bloemen, planten en (on)kruiden. Niet alleen voor thee, maar ook voor salades en zalf kun je putten uit eigen tuin. Bestel hier je tickets voor deze lezing & kruidenwandeling.

Gratis entree met (geleende) Museumkaart
Voor beide activiteiten geldt de normale museumentree (€ 9,00 aan de kassa, € 8,50 online). Het museum en de activiteiten zijn gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders. Let op: alleen in deze (museum)week mag de Museumkaart uitgeleend worden. Dus je kunt met je Museumkaart ook iemand anders blij maken met een dagje Joure!

Geef een reactie