Mix van wolken, zon en buien

07-12-2022 BALK – Ook vandaag zijn er buien, vanaf vanavond ook met winterse neerslag. Het wordt 5 tot 7 graden. Morgen komen talrijke winterse buien voor en het wordt buiten de buien om 3 tot 5 graden. Vanaf vrijdag is het kouder en in het weekend is het hooguit 1 tot 3 graden en in de nachten vriest het over het algemeen licht.

Vanochtend enkele buien
Er trekken buien over het land, maar tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. Boven land staat een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind, aan zee en rondom het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig en in het Waddengebied soms krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag regenbogenweer
Ook tijdens de middaguren trekken buien van noordwest naar zuidoost over het land. Soms kan het even stevig doorplenzen, maar kort daarna is het weer droog en klaart het breed op. Wellicht spot je dan zelfs een regenboog. De noordwestenwind is zwak tot matig boven land en vrij krachtig in het Waddengebied. De temperatuur loopt op naar maximaal 5 graden in het oosten en naar 7 in het westen. Tijdens stevige buien is het enkele graden kouder.

Vanavond en vannacht buien worden geleidelijk winters|
De buiigheid houdt aan en geleidelijk neemt de kans op winterse neerslag toe. Vooral in het noorden en vannacht ook elders gaan de buien gepaard met hagel en (natte) sneeuw. Er waait een zwakke tot hooguit matige westen- tot zuidwestenwind en het kwik daalt naar waarden dicht bij het vriespunt. Regionaal kan het een beetje vriezen en daar waar de wegen nat zijn is kans op lokale gladheid.

Morgen talrijke winterse buien
In de ochtend trekken talrijke winterse buien over het land. Naast regenbuien komt het ook regelmatig tot hagel- en natte sneeuwbuien. Daar waar flinke buien overtrekken of waar buien clusteren kan het even wit worden. Tussen de buien door breekt ook de zon af en toe door.

Ook in de middag komen buien voor en dan vooral in de zuidelijke helft van het land. De buien gaan aanhoudend gepaard met winterse neerslag en het kan tijdelijk wit worden. Er staat een zwakke zuidwestenwind en het wordt maximaal 3-4 graden. Aan zee kan het lokaal een graad of 5 worden. Tijdens stevige buien is het kwik enkele graden lager.

In de avond en nacht naar vrijdag is het op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen in het Waddengebied en langs de westkust is een enkele winterse bui mogelijk en kan het lokaal wit worden. Er staat weinig wind en het koelt aan zee af tot rond het vriespunt, landinwaarts gaat het licht vriezen met minima van -1 tot lokaal -3 graden.

Vrijdag geregeld zonneschijn
Er zijn wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog, alleen in het noordwestelijk kustgebied is een enkele (winterse) bui mogelijk. Er waait niet meer dan zwakke zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 2 graden in het oosten en 4 in het westen.

Zaterdag rustige winterdag
Na een nacht met op uitgebreide schaal lichte vorst, zijn er overdag wolkenvelden. Zo nu en dan schijnt ook even de zon. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog, maar in het noorden is een enkele winterse bui mogelijk. Zaterdagavond stijgt in het westen de kans op een sneeuwbui. De zuidwestenwind is zwak tot matig en het wordt 1 graad in het oosten tot maximaal 3 in het westen.

Zondag lokaal een sneeuwbui
Er zijn wolkenvelden en verspreid over het land en dan vooral in het zuiden kan een sneeuwbui voorkomen. Zo nu en dan breekt ook de zon even door. Er staat een zwakke zuidenwind en het wordt hooguit 1-2 graden boven nul. Voor het gevoel vriest het de hele dag licht.

Volgende week aanhoudend winters
Ook na het weekend is het winters met zon, wolken en af en toe wat (winterse) neerslag. De temperatuur daalt in de nachten tot onder het vriespunt, overdag is het 1 tot 3 graden boven nul. Temperaturen van 6-7 graden zijn gebruikelijk halverwege december.

Geef een reactie