Mast McDonalds opnieuw voor gemeenteraad

01-04-2023 JOURE – Het eerdere besluit van de gemeenteraad om geen grote mast toe te staan voor McDonalds Joure is door de rechtbank in Groningen afgelopen week bestempeld als tegenstrijdig met de uitspraak van de Provincie. De gemeenteraad heeft zich daar onterecht mee bemoeid. Daarom zal de gemeenteraad de aanvraag binnen 8 weken opnieuw moeten beoordelen.

De eigenaar Ronald Zuiderveld heeft er alles aan gedaan om samen met de gemeente een nieuwe oplossing te bedenken voor het nieuwe knooppunt. Daarvoor heeft hij zelfs een stuk grond geruild zodat er naast zijn restaurant plek zou komen voor het werkbedrijf welke tijdelijk gesitueerd werd achter zijn bedrijf. Toen hij echter vroeg om een andere reclamemast te plaatsen omdat de bestaande mast niet goed zichtbaar meer was, kreeg hij nul op zijn rekest van de gemeente.

De Provincie had echter al een standpunt over de aanvraag ingenomen en aangegeven dat een hogere mast binnen het Provinciale beleid paste. Een bedrijf tegenover de McDonalds heeft een mast op 20 meter hoogte aangebracht. Daar is volgens de rechter geen rekening mee gehouden.

Mede door de belemmering van de zichtbaarheid van het bedrijf heeft Ronald Zuiderveld moeten constateren dat hij nu 20% minder omzet heeft dan voorheen. En dat is niet alleen slecht voor zijn omzet maar ook voor de werkgelegenheid. Wordt vervolgd…

Geef een reactie