Maaike Meindertsma 2e van Nederland op toestel sprong

25-04-2023 JOURE – Bondskampioenschap turnen dames 2023 is de finale van elke turnster het hoogst haalbare en dan ook best moeilijk om daar te mogen turnen. Grote poules, veel goeie deelneemster, hoog niveau. Maaike Meindertsma heeft een ontzettend goed seizoen geturnd en heeft zich dan ook voor dit NK geplaatst. Bij de beste 30 turnsters van heel Nederland en zondag op het toestel sprong met de beste 6 van Nederland. Afgelopen weekend was dit bondskampioenschap in Alkmaar.

Door een kleine blessure had Maaike niet een goeie voorbereiding kunnen pakken maar we keken er vooral erg naar uit om op deze laatste wedstrijden te turnen en vooral al deze beste turnsters te zien. Op deze wedstrijd maakte Maaike wat kleine foutjes en daardoor miste ze wat kleine puntjes. Maar we hebben genoten. Mooi turnen gezien en afgesloten met een 24e plaats. 

Zondag was de toestel finale. Maaike was geplaatst voor het toestel sprong en daar wilden we laten zien dat we bij de besten hoorden en het was heel erg spannend. Alle turnsters waren enorm aan elkaar gewaagd. Nu ging het om de landing en strakke uitvoering. Dit deed Maaike echt fantastisch en werd daardoor 2e van Nederland. Knap gedaan, gefeliciteerd! 

Geef een reactie