Lichte regen in de ochtend en een droge middag

04-03-2023 BALK – De zon gaat zaterdag grotendeels schuil achter de wolken en daarbij kan het af en toe licht (mot)regenen. In de middag wordt het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen droog, maar de zon zal alleen heel lokaal even doorbreken. Het wordt 7 of 8 graden. Daarmee is het voor de tijd van het jaar niet koud, maar het bewolkte weer maakt het voor het gevoel kouder dan de afgelopen dagen. Er staat een matige noordenwind. In de avond daalt de temperatuur naar 3 tot 5 graden. In de kustprovincies is kans op een lichte bui vanaf zee.

Zondag enkele (winterse) buien
Het wordt een wisselvallige dag met verspreid over het land lichte buien. Er zijn ook droge perioden, maar veel zon hoeven we daarbij niet te verwachten. Het noorden maakt later in de middag kans op een beetje zon. Het wordt iets kouder met in de middag zo’n 6 graden. Tijdens buien daalt de temperatuur een paar graden en behalve regen valt uit sommige buien ook hagel of wat natte sneeuw. Tel daarbij een matige noordwestenwind op en dan is het best guur weer met een gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt. Het wordt een dag waarbij we af en toe diep in onze winterjas weg zullen duiken.

Daarna maartse buien
Na het weekend is het wisselvallig weer. Dagelijks trekken buien over het land en daarbij valt regen en soms ook hagel of wat natte sneeuw. Vooral dinsdag kan het tijdens sommige buien sneeuwen. De buien duren kort en daarna kan de zon ook weer doorbreken. Het is koud voor de tijd van het jaar met in de middag 3 tot 6 graden en ’s nachts vooral in het binnenland kans op vorst.

Geef een reactie