Lezing ‘Fryske boerderijen’ door Jacob van der Vaart

25-03-2023 OUDEMIRDUM – Op zondagmiddag 26 maart komt Jacob van der Vaart in Mar en Klif – het Bezoekerscentrum van Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân –  vertellen over de historie en bouw van boerderijen in de Zuidwesthoek.

In welke periode werden welk type boerderijen gebouwd? En waarom veranderden boerderijen door de tijd heen? Tijdens de lezing leer je de ontwikkeling kennen van de klassieke Friese langhuis-boerderij naar de kop-hals-romp typen en de Friese stelpen. Begin vorige eeuw kwamen daar nog vernieuwende boerderijtypen bij zoals de gelede bouw en de Amerikaanse boerderijen.

Jacob van der Vaart is van huis uit sociaal-geograaf en grut-ambassadeur van nationaal landschap Zuidwest Fryslân. Al jaren is Van der Vaart als bestuurslid betrokken bij de Boerderijenstichting Fryslân en mede-auteur van onder andere het boek ‘Amerikaanse boerderijen in Fryslân.’ 

De lezing start morgen om 13.30 uur en de kosten zijn € 3,50 per persoon incl. koffie/thee. Opgave is noodzakelijk en gaat via https://nationaallandschap.frl/evenementen/lezing-fryske-boerderijen.

    Geef een reactie