Lekker ite mei Reitse tijdens Oogstfeest Joure

30-08-2022 JOURE – De lekkerste groenten van de tuinen van Volkstuinvereniging Voor Nut en Ontspanning in Joure zijn beschikbaar voor de Jouster topkok Reitse Spanninga om te kokkerellen tijdens het Oogstfeest op zaterdag 3 september. Het wordt ‘Lekker ite mei Reitse’ ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de vereniging. Het Oogstfeest is ’s middags in en om tenten vlakbij het tuincomplex Molenweg en Penninga’s Molen.

Het wordt een Oogstfeest met, van, voor en door alle leden van de volkstuinvereniging. Het Oogstfeest heeft een middagprogramma van 13.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur in de stijl van een Engelse Countryfair met proeverijen en met traktaties van zelfgemaakte heerlijkheden uit de eigen tuinen. Er zijn kraampjes die tuiniers en niet-tuiniers kunnen inspireren en er zijn demonstraties. In tenten op de tennisbaan bij de molen wordt gezorgd voor koffie, thee en traktaties. Voor jong en oud zijn er activiteiten en rondleidingen over de tuinen. De belangstelling voor gezond eten is groot en mede daarom is ook volkstuinieren populair.

De Jouster topkok Reitse Spanninga maakt de hele middag heerlijke gerechten met groenten van de tuinen. Er is bovendien volop andere gelegenheid om te proeven van al het lekkers dat op de een of andere wijze op de prachtige tuinen groeit of heeft gegroeid. Onder andere met aanbod van groente, fruit, aardappelen en pompoenen, met eigengemaakte jam, chutney of tafelzuur. Ook kraampjes met informatie over tuinieren, koken, bakken en andere aan de tuin verwante zaken. Muziekvereniging Concordia speelt deze middag dat het een lust is en zorgt zo voor een vrolijke noot.

Van veel leden komen bijdrage in de vorm van te verkopen verse producten van de eigen tuinen. Het kan gaan om aardappelen, prei of wortelen, of sperziebonen, courgette of heerlijke bramen. Ook zijn er potjes met zelfgemaakte jam of chutney en heerlijke taarten waarvan de gasten kunnen smullen tijdens het Oogstfeest.

Geef een reactie