Laatste dag Lemster Visserij dagen

19-06-2022 LEMMER – Bij deze Lemster Visserijdagen ligt het accent op de authentieke, maritieme ambiance in dit dorp tussen IJsselmeer en Friese Meren. Sfeer, decor en straatbeeld in centrum Lemmer passen mooi in dit kader. Extra cachet geven de vele rood-gele, Lemster vlaggen. Kijk op: https://www.facebook.com/lemstervisserijdagen/

Visserijmuseum vrij toegankelijk
De Oudheidkamer ‘Lemster Fiifgea’ / museum Lemmer heeft tijdens deze drie dagen de naam Visserijmuseum. Terecht, want de Oudheidkamer heeft een grote museumcollectie rond het thema visserij.  Daarnaast is er veel foto- en filmmateriaal te zien. Het Visserijmuseum is alle drie visserijdagen geopend.

Poon-/visrokers bij de Lemstersluis
Echte kenners roken zaterdag bij de Lemstersluis poon / vis. Natuurlijk even proeven! Lekker, hè.. Dan koop je natuurlijk nog wat in, om thuis van te smullen.

Bezichtiging MS Roermond
Zaterdag en zondag kan de MS Roermond worden bezichtigd. Dit voormalige marineschip (mijnenveger) is het paradepaardje van het Zeekadetkorps Lemmer, die het schip hebben gerestaureerd en het nu gebruiken als opleiding- en verblijfsruimte. Het schip heeft de vluchthaven in Lemmer als thuisbasis en is vanaf de weg toegankelijk via de Sluisweg.

Zakslaan
Doe jij mee en ga je met de titel ‘Fries kampioen zakslaan’ naar huis? Er wordt een mast gelegd over het binnenwater Het Dok bij de Oudesluis. Je kunt verzekerd zijn van een groot publiek, want er komt uiteraard veel publiek naar dit spektakel. Aanvang 20:00.

Muziek
zondag
12:30 – 16:30 shantykoor ’t Kompas’ Emmercompascuum (bij de |Lemster toer)
12:30 – 16:30 shantykoor ‘Tegenwind’ Doniaga (centrum)
15:00 – Livemuziek bij café De Held van ’63

Belangrijke vissersplaats
Vanaf eind 1800 speelde hier de visserij en visverwerking een voorname rol. Begin 1900 is Lemmer zelfs één van de belangrijkste vissersplaatsen van Nederland, met een vloot van 146 schepen. Daarom starten de Visserijdagen op vrijdagavond waarschijnlijk weer om 19.00 uur met een vlootschouw van Lemster Aken.

Geef een reactie