Koninklijke onderscheiding voor de heer Hielke Faber

11-12-2022 JOURE – De heer H. Faber (30-04-1935) uit Joure ontvangt op zondagochtend 11 december 2022 een Koninklijke Onderscheiding. De heer Faber wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Fred Veenstra overhandigde hem het bijbehorende versiersel na afloop van de kerkdienst in de Hobbe van Baerdt kerk in Joure.

De heer Faber was organist bij de Nederlands-Hervormde gemeente Bolsward en Nederlands Hervormde Kerk te Makkum. Ook was hij dirigent bij het zangkoor van de Protestantse Gemeente Tjerkwert en dirigent bij het Zangkoor in Heeg. Hij is voorzitter van de WIH geweest in Joure en was mede initiatiefnemer van de jaarlijkse ‘Ald Fryske Merke’.

Al sinds 1965 is de heer Faber vrijwilliger en lid bij de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Joure en vanaf 1967 is hij hier actief als organist. Hier heeft hij ook zorg gedragen voor de vervanging en bouw van een nieuw kerkorgel.  Daarnaast is hij sinds 1985 ook actief als organist bij de Doopsgezinde Gemeente Joure. De heer Faber is in december 2022 dan ook in totaal al 75 jaar actief als kerkorganist, een zeer bijzondere prestatie.

Geef een reactie