Komende dagen zacht met hier en daar een drup

03-02-2023 BALK – Vanochtend is het overwegend bewolkt en op veel plaatsen droog. In het oosten van het land kan plaatselijk wat lichte regen of motregen vallen. Er waait nog altijd een matige, aan zee (vrij) krachtige, westenwind en de temperatuur ligt rond 8 graden.

Ook vanmiddag is het bewolkt en op veel plaatsen droog. Mogelijk valt in het noorden en oosten soms wat motregen. In het zuidwesten is de meeste kans op af en toe zon. Met 10 of 11 graden is het zacht voor de tijd van het jaar; maxima van een graad of 6 zijn gebruikelijk begin januari.

Vanavond neemt de kans op motregen weer wat toe. In de nacht blijft het bewolkt met vooral landinwaarts regionaal nog wat motregen. Kouder dan een graad of 7 wordt het niet.

Ook morgen bestaat het weerbeeld uit veel wolkenvelden en vooral in het binnenland soms (mot)regen. In de kustprovincies kan af en toe de zon doorbreken. De wind is zwak of matig en waait uit westelijke richtingen. Het wordt opnieuw 10 of 11 graden op de meeste plaatsen.

Zondag meer zonneschijn
In de nacht naar zondag trekt een regengebied van west naar oost over het land. Erachter volgen opklaringen en daar profiteren we overdag van. Er zijn zonnige perioden met later in de middag ook stapelwolken en landinwaarts een bui. Het wordt 8 of 9 graden bij een matige, aan zee (vrij) krachtige, noordwestenwind.

Daarna droog met zon en kouder
Vanaf maandag breekt een grotendeels droge periode aan. Daarbij zijn er vaak zonnige perioden, al kan er ook wel eens een grotendeels bewolkt dagdeel tussen zitten. Het wordt kouder met maxima rond een graad of 5 en in de nachten vaak op uitgebreide schaal lichte vorst. Tijdens een meer bewolkte nacht blijft de temperatuur wel (net) boven nul.

Geef een reactie