Kijk de lezingen van dijkgraaf Luzette Kroon en meteoroloog Gerrit Hiemstra over de toekomst van water terug

  12-02-2023 JOURE – Wetterskip Fryslân organiseert drie lezingen over de toekomst van ons water. De lezingen richten zich op het brede publiek en zijn bedoeld om belangstellenden mee te nemen in de impact van klimaatverandering. Hoe lang kunnen we ons land nog beschermen tegen overstromingen, wateroverlast en watertekort? Bepaalt het water waar we kunnen wonen of bepalen wij waar het water mag komen? Centraal staat de vraag ‘wat als we niets doen’? Bedoeld om bewustwording te creëren voor de keuzes die nodig zijn voor de toekomst. Een mooie opmaat naar de waterschapsverkiezingen van 15 maart!

  De eerste lezing was donderdag 2 februari. Onze dijkgraaf Luzette Kroon vertelde over het leven met water nu en later en sprak met meer dan 100 bezoekers over de dilemma’s van het waterbeheer. Meteoroloog en weerpresentator van de NOS Gerrit Hiemstra vertelde 8 februari over de klimaatuitdaging voor Fryslân.

  De derde lezing vindt plaats op woensdagavond 15 februari. Annemieke Nijhof, directeur van Deltares, neemt bezoekers mee in het waterbeheer van de toekomst.

  Terugkijken?

  In deze video van 4 minuten een terugblik op de lezing van Luzette Kroon:

  De hele lezing van Luzette Kroon kijk je hier terug:

  In deze video van 4 minuten een terugblik op de lezing van Gerrit Hiemstra:

  De hele lezing van Gerrit Hiemstra kijk je hier terug:

  Geef een reactie