Joure onder de wol

10-05-2022 JOURE – Joure onder de wol is het wolfeest waar je bij wilt zijn. De schapen van de schaapskudde van St. Landschapsbeheer Terra worden geschoren. Ook de lammetjes komen mee en laten zien dat het echt lente is.

Verder kunt u de geschoren vachten kopen om er zelf mee aan de slag te gaan. Naast een vacht vilten, kunt u de wol ook gebruiken om er een draad mee te spinnen en dan verder te verwerken in weef- brei- of haakwerk. De diverse standhouders hebben al hun moois op dit gebied al voor u klaar gemaakt of u kunt bij hun zien wat u allemaal met wol kunt doen.

Materialen om zelf wol mee te verven, geverfde lonten of handgeverfde strengen wol laten de passie zien van de standhouders. Batik stoffen of gerecyclede stof verwerken tot nieuwe gebruiksitems.

Naast het schapenscheren zijn er alpaca’s en kunt u zien hoe vlas gesponnen wordt en hoe een peg loom gebruikt wordt. De standhouders vinden het ontzettend leuk om met u in gesprek te gaan over toepassingen en techniek. Dus houdt u van creatief zijn kom zeker naar Joure onder de wol.

Voor ondernemers
Wil je mogelijk als standhouder bij ons op de markt staan? Neem dan even contact op met info@ajoure.nl of bel 0513-413344. Wij zien graag je als standhouder bij ons op de markt met jou unieke producten van wol, over wol, over technieken met wol, over schapen/alpaca’s en andere woldieren.
De inschrijving voor standhouders is gesloten.