Nationale grasbaan races in Joure

19-05-2022 JOURE – Op 21 mei vindt na twee jaar afwezigheid de Grasbaanraces Joure weer plaats op de Nutsbaan in Joure. Een mooi programma met verschillende klassen, waarin de coureurs tussen
10.00 en 18.00 uur de kans krijgen om te laten zien dat ze het grasbaanracen ook in 2022 nog niet zijn verleerd.

Ronkende motoren, de geur van benzine, opspattend modder en enthousiast publiek: dan weet je het wel. De Grasbaanraces in Joure zijn weer van start. Alweer voor de 50e keer organiseert M.C. Flying Boetoe de Grasbaanraces op de Nutsbaan in Joure.

Jeugd
Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ worden de Jeugd en Nationale wedstrijden verreden. Aan de start verschijnen 85cc Jeugd, 125cc Jeugd en ONK Specials 125cc Jeugd.

Powergirls
Wie denkt dat motorsport geen vrouwensport is, komt op de Nutsbaan bedrogen uit. M.C. Flying Boetoe presenteert een heuse dames klasse luisterend naar de naam Powergirls. Kijk hoe de dames verbeten en vol adrenaline vechten om de pole positie.

Shorttrack klassen
Op voor het doel geprepareerde crossmotoren wordt in een tweetal klassen gestreden om de hoogste eer en de NK punten. De 250 cc cup viertakt machines is de lichtste klasse in deze discipline met daaropvolgend de 500 cc cup met viertakt motoren. Dit zal zich uiten in een zeer spannende strijd! Aan de start verschijnen: 

  • Cup Shorttrack 125cc 
  • Cup Shorttrack 250cc 
  • Cup Shorttrack 500cc      
  • NK Shorttrack 250cc 
  • NK Shorttrack 500cc 

Terug van weggeweest: Specials Nationalen
In de Special klasse wordt gereden op speciaal voor de grasbaan ontwikkelde motoren, zonder remmen. Ervaar de spanning en zie hoe de coureurs zij aan zij door de bochten driften en elkaar geen millimeter ruimte toegeven.

Al met al een echt grasbaanrace programma dat ’s ochtends start met trainingen en 13.00 uur met de wedstrijden. De Nutsbaan in Joure wordt 21 mei omgetoverd tot een motorsportarena waar je met je vrienden kunt genieten van spannende races!

Geef een reactie