Hotel Gaasterland verkocht aan Fletcher hotelgroep

28-08-2022 RIJS – Aan de drie vier-sterren-hotels in Friesland voegt de Fletcher hotelgroep 1 november 2022 het 70 tweepersoons kamers tellende drie-sterren-hotel Gaasterland aan de Marderleane in Rijs toe. De organisatie in Nieuwegein, die onlangs nog het zeer gedateerde hotel-restaurant De Zon in Oosterwolde van de hand deed, heeft mooie hotels met een restaurant in Heerenveen (Heidehof),  Leeuwarden (Paleis Stadhouderlijk Hof) en op het Waddeneiland Ameland (Resort Amelander Kaap). De groep met 108 hotels, inclusief Hotel Gaasterland, en 5.100 medewerkers, kocht het hotel in Rijs van de hoteliers Harry en Anja de Jong. Zij, die 13 jaar geleden het horecabedrijf overnamen van Koos de Jong, hebben veel succes met op senioren gerichte voordelige busreizen en bridgereizen, onder andere van Dekker-Bridge van Auke Hiemstra uit Appelscha. Vaak staan er, nu ook weer, drie touringcars op het parkeerterrein, van Ghielen uit het Limburgse Beringe, Boerhof uit Meppel, Beuk uit Noordwijk en De Jong Intra Vakanties in Ridderkerk.

Anja (51) en Harry de Jong (50) weten nog niet wat ze gaan doen na de overname op 1 november 2022. Anja: “Eerst maar even bijkomen. We hebben altijd bijna non-stop gewerkt: ik ’s morgens en een deel van de middag, en Harry vanaf 14.00 uur om voldoende aandacht aan de drie kinderen te kunnen geven. Er was altijd een ouder thuis. Het huis naast het hotel is van ons privé en maakt geen deel uit van de transactie. We blijven er mooi wonen. Mogelijk gaan twee van onze kinderen, die ook in de zaak werken, mee over naar Fletcher, net als ontbijtmedewerkster en receptioniste Marijke de Poel–De Witte. Zij is vandaag 65 geworden en moet nog twee jaar tot haar pensioen. Een tiental andere vaste medewerkers denkt na over de overstap. Schoonmaakpersoneel hadden we niet; we besteedden de schoonmaak uit aan een bedrijf. ”

Grote renovatie
Wie nog in het hotel in authentieke Gaasterlandse stijl wil verblijven, moet gauw boeken, want na 1 november 2022 gaat de zaak op slot om pas 1 april 2023 weer open te gaan, zo is het plan van Fletcher-directeur Rob Hermans uit Rotterdam.

Geef een reactie