Historisch Jouster kuierke

28-05-2022 JOURE – Ook deze zomer bieden Het Gilde Joure en VVV Waterland van Friesland weer het Jouster Kuierke aan, voor bezoekers, toeristen en andere belangstellenden. In de maanden juni, juli, augustus en september zal het gilde tweemaal per week het Jouster Kuierke aanbieden; op dinsdag en donderdag kan men aansluiten vanaf de VVV aan de Midstraat 99 in Joure; aanvang is 13.30 uur.

De Vlecke Joure (geen dorp en geen stad) heeft een interessante historie en het gilde heeft in samenwerking met VVV Waterland van Friesland een wandeling met gids langs verschillende objecten waaronder gebouwen en vaarwaters, samengesteld.

De route leidt langs oude gevels, smalle straatjes en historische panden. Tijdens de rondleiding krijgt men de gelegenheid om de historische gerechtskamer in de ‘Jouster Toer’ te bekijken, waar in een lang verleden kleine vergrijpen direct werden berecht.

Wanneer
Elke dinsdag en donderdag vanaf 1 juni 2022 tot en met 21 september van 13.30 – 15.00 uur. Wilt u dit ook een keer meemaken? klik dan hier voor uw ticket(s)

Geef een reactie