Het Lemster Dickens Festijn komt eraan

14-11-2022 LEMMER – Watheeft iedereen in Lemmer zin in het Lemster Dickens Festijn 2022! Nadat helaas in 2021 alles moest worden afgeblazen, zijn de voorbereidingen voor deze editie in volle gang. Op 10 en 11 december 2022 gaat Lemmer voor de 5e keer terug in de tijd. Met het thema ‘It’s a Magical Christmas’ hebben we weer veel mooie acts, muziek en activiteiten klaarstaan. Koop alvast een ticket in de voorverkoop en zorg dat je het bijzondere festijn niet mist.

Beleef het Lemster Dickens Festijn 2022
Het Lemster Dickens Festijn is een sfeervol winterevenement in het centrum van het oude vissersdorp Lemmer. Geheel in stijl van de boeken van Charles Dickens, komt men terecht in een wereld vol bijzondere personages. Ontmoet  vissersvrouwen, straatkinderen, gespuis en gegoede burgerij in een mix van Dickens en het historische Lemmer van eind achttienhonderd. 

350 acteurs en figuranten nemen de bezoekers mee in de oude tijd. Ook is er volop muziek te horen; koren zingen Christmas Carols, orkesten spelen hun nieuwste repertoire en bij de verschillende binnen- en buitenpodia swingt iedereen mee met de muzikanten. Verdeeld over twee dagen zijn er ruim 30 muzikale acts te beluisteren. De sfeervolle kerstfair en de diverse locaties voor een hapje of een drankje maken de magische Dickens Kerst in hartje Lemmer compleet.

Bekende en nieuwe acts
Nog niet eerder had het Lemster Dickens festijn zoveel straattheateracts. In ruim 40 kleine toneelstukjes over de route van ongeveer 3 kilometer, verdeeld over twee routes, nemen de acteurs mee in hun belevenissen van toen. Naast oude bekenden als de Dames van Plezier, de Heelmeester, Ghost Alley en de weeskinderen, zijn er dit jaar ook veel nieuwe acts aan het programma toegevoegd. Neem een kijkje bij het Kantongerecht van Mr Visscher, schuif aan bij het gezellige Christmas Family Dinner en mis het 1e toernooi van de nieuwe boksschool niet! Ook de whiskystokerij van de befaamde Bonkeskudders mag je zeker niet missen. Kom dit en nog veel meer meemaken op 10 en 11 december in Lemmer!

Van en door vrijwilligers
Het Lemster Dickens Festijn draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Er doen zo’n 300 acteurs mee – in meer dan 40 acts. Ruim 50 figuranten en een grote groep kinderen lopen rond. En laten we ook de koren en (lokale) muzikanten niet vergeten. Daarnaast zijn er nog eens bijna 200 vrijwilligers voorafgaand en tijdens het weekend actief betrokken bij de organisatie van het festijn.

Meer informatie
Dit jaar is de 5e editie van het Lemster Dickens Festijn. Het evenement is op zaterdag 10 december van 16.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 11 december van 14.00 uur tot 19.00 uur in het centrum van Lemmer. Tickets zijn online te koop via www.lemsterdickensfestijn.nl en bij de verkooppunten in Lemmer (Skipperland, Primera, Bruinsma en Jumbo), Sint Nicolaasga (Jumbo), en Joure (Primera). In de voorverkoop zijn de tickets €4,50 voor volwassenen, €2,50 voor kinderen van 4-12 jaar en tot en met 3 jaar gratis. Aan de kassa zijn de tickets €5,00 voor volwassenen en voor kinderen van 4-12 jaar €3,00.

Ons festijn kunnen we niet zonder sponsoren organiseren. Daarom zijn we heel blij dat lokaal betrokken financieel dienstverlener Heilbron dit jaar onze hoofdsponsor is. Daarnaast steunen veel ondernemers uit Lemmer en omgeving het Dickens Festijn door een act te sponsoren of een met een advertentie in de Lemster Dickens Telegraph.

Geef een reactie