Hek voor bescherming schapen tegen wolf

01-06-2022 RUIGAHUIZEN – Om de schapen in Ruigahuizen te beschermen moet er een beschermend hek komen. Het huidige hek is veel te klein en daarom is er een actie opgezet. De actie is er vooral op gericht om de wolf buiten de deur te houden en op die manier de dieren te beschermen.

Sipko Sikkes die zelf werkzaam is als toezichthouder Wet Natuurbescherming Provincie Gelderland geeft aan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de wolf zich in de omgeving zal laten zien. De schapen die er lopen zijn er nu al geruim 5 jaar. Zij zorgen er onder andere voor dat het gebied tussen de weg en sloot open blijft. Aangezien de schapen dicht bij de bosrand lopen zou het een kwestie van tijd zijn voordat de wolven de dieren hebben ontdekt.

De bedoeling is om een een hoog hek met stroom erop te realiseren. Om de kosten hiervoor te dekken is er sponsorgeld opgehaal langs de deuren en is er zelfs een evenement georganiseerd. Om de gelden bij elkaar te krijgen zal er nu een crowdfundingsactie worden opgezet.

Geef een reactie