Droog met zon en stapelwolken

02-06-2022 BALK – Het wordt een droge dag met flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. Het wordt 17 graden aan de noordkust, 20 graden in het midden van het land en 22 graden in het zuiden. Vrijdag is het nog wat warmer met op grote schaal 21 tot 24 graden. In het zuiden wordt het met 25 graden zomers warm en daar kan later een enkele bui ontstaan. In het weekend is het iets minder warm. Zaterdag kunnen in het zuiden buien ontstaan, zondag is het wisselvalliger.

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Later ontstaan enkele stapelwolken, maar ook in de middag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Wel trekt over het zuiden wat sluierbewolking, maar de zon zal hierdoor niet verdwijnen. Aan de noordkust wordt het 16 of 17 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind. In het midden wordt het 20 graden. In het zuiden liggen de maxima tussen 20 en 22 graden en is de wind noordoostelijk.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken. Er trekt nog wat sluierbewolking over het land die tegen zonsondergang mooi oranje kunnen kleuren. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar 6 tot 10 graden.

Vrijdag wordt een warme dag met op grote schaal maxima van 21 tot 24 graden. In het Waddengebied is het met 17 tot 20 graden iets minder warm doordat er een matige noordoostenwind staat. In het zuiden en zuidoosten kan het met 25 graden zomers warm worden en daar is later in de middag en in de avond een kleine kans op een lokale bui. In de rest van het land blijft het droog met zonnige perioden en enkele wolkenvelden.

Zaterdag blijft het in het midden en noorden van het land droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. In het zuiden is het langere tijd droog, maar vooral later op de dag kan een lokale regen- of onweersbui ontstaan. Het wordt zo’n 18 graden in het noorden tot 23 graden in het zuiden.

Zondag wordt het wisselvallig weer. In het zuidwesten kunnen al in de nacht buien voorkomen en gedurende de dag neemt in het hele land de kans op buien toe. Daarbij is ook onweer mogelijk. Lokaal kan de zon schijnen, maar er zullen ook plaatsen zijn waar het langere tijd bewolkt is. Het wordt 18 tot 22 graden, maar als de zon nog een tijd schijnt kan het iets warmer worden.

Na het weekend is het wat wisselvallig weer met een mix van wolkenvelden en wat zon. Dagelijks kunnen enkele buien ontstaan, maar er zijn ook flinke droge perioden. De middagtemperatuur ligt waarschijnlijk tussen 17 en 23 graden.

Geef een reactie