Grou wint op eigen water

01-08-2022 GROU – De eerste winst bij het SKS skûtsjesilen is behaald door het Skûtsje van Grou. De definitieve wedstrijdbaan werd pas een uur voor de start bekend wegens een continu draaiende wind. Leeuwarden en Drachten begonnen onder in het wedstrijdveld. Heerenveen en Grou zochten juist het midden op. Bovenin lagen Earnewâld en Akkrum. Iedereen bleef keurig achter de startlijn en zeilden naar de eerste boventon. 

Grouster ronde als eerste de boei. Drachten volgde als tweede en Earnewâld volgde als derde. Lemmer pprotesteerde tegen Drachten. Drachten erkende zijn fout en hees de groene vlag. Joure kende ondanks een goed voorseizoen een matige start.

Grou wisselde met Earnewâld regelmatig van positie. Sneek en Woudsend profiteerden en kwamen meer naar voren. Joure en Súdwesthoek hadden allebei een rode vlag in het want, waarmee beide skûtsjes finishten. Aangemoedigd door het thuispubliek pakte Grou de winst in deze eerste wedstrijd om het kampioenschap. Earnewâld finishte op de tweede plek. Lemmer eindigde als derde en protestvlagjes verdwenen voor het finishen. Drachten werd vierde voor Sneek en Woudsend.

De uitslag is:

1. Grou (0.9)
2. Earnewâld
3. Lemmer
4. Drachten (+3)
5. Sneek
6. Woudsend
7. Huizum
8. d’Halve Maen
9. Leeuwarden
10. Heerenveen
11. Akkrum
12. Langweer
13. Súdwesthoeke

🟥
Joure

Geef een reactie