Grijze start, later zonnig

13-11-2022 BALK – Vaandaag beginnen we hier en daar met wat ochtendgrijs. Als dat is verdwenen schijnt de zon en trekt sluierbewolking over. Het blijft overal droog. De wind draait naar een oostelijke richting en is zwak tot matig, windkracht 1 tot 3. Later op de dag trekt de wind in het Waddengebied wat verder aan. Het blijft zacht met 12 tot 14 graden. Normaal is het hooguit 10 graden in deze tijd van het jaar.

In de avond en nacht naar maandag wordt het zo goed als helder. Er kan hier en daar mist ontstaan. Het wordt een koude nacht, in het oosten ligt de temperatuur op veel plekken rond het vriespunt en aan de grond vriest het op grote schaal. Aan zee is het zo’n 6 graden.

Ook maandag lijkt nog een mooie dag te worden met flink wat zon. Pas in de avond neemt vanuit het zuidwesten snel de bewolking toe en dan kan het ook een beetje gaan regenen. De wind draait in de loop van de dag van zuidoost naar zuidwest en blijft rustig. Het wordt iets frisser met 9 graden op de Wadden tot 13 in het zuiden.

Vanaf dinsdag weten storingen boven de Atlantische Oceaan ons land weer te bereiken. Dagelijks valt regen, de zon is minder vaak te zien en de wind trekt aan uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost. Dinsdag is het nog zacht met 10 tot 14 graden. Vanaf woensdag daalt de temperatuur, aan het eind van de week komen we rond een normale 10 graden uit. De nachten worden juist zachter.

Geef een reactie