Grijs begin van de dag met later regen

22-02-2023 BALK – Vanochtend is het grijs door wolkenvelden en regionaal kan het mistig zijn. De mist lost geleidelijk op en plaatselijk kan de zon doorbreken. De zonneschijn is van korte duur, want vanuit het westen neemt de bewolking toe en op een enkele plek kan al een beetje regen vallen.

Vanmiddag is het bewolkt met vooral in de tweede helft van de middag van tijd tot tijd lichte regen of motregen. Het wordt 9 graden aan zee tot plaatselijk 12 graden langs de oostgrens. De zuidwestenwind is matig en aan de kust vrij krachtig.

Vanavond blijft het overwegend bewolkt met kans op regen. In de nacht naar donderdag wordt het op steeds meer plaatsen droog. De temperatuur daalt naar 3 tot 6 graden.

Morgen buien, wat zon en een graadje kouder
Ook donderdag zijn er veel wolkenvelden en dan trekken enkele buien over het land. Vooral in de middag schijnt af en toe de zon. De matige wind draait naar het westen tot noordwesten en daarbij wordt het 8 tot 10 graden.

Vrijdag buien met kans op hagel
Het is wat wisselvallig met verspreid over het land buien. Sommige buien zijn wat actiever met tijdelijk wat meer regen en daarbij kan het ook hagelen. Er zijn ook droge perioden waarin de zon even doorbreekt. Met 7 of 8 graden is het iets kouder dan de voorgaande dagen, maar voor de tijd van het jaar zijn dit hele gebruikelijke waarden. Tijdens en na een bui is de temperatuur wel een paar graden lager en dan voelt de matige tot vrij krachtige noordwestenwind koud aan.

Zaterdag enkele bui, soms zon
Met een noordenwind trekken stapelwolken over het land en daar kunnen ook een paar lokale buien tussen zitten. Een groot deel van de tijd is het droog en er zijn ook perioden met zon. Het wordt ongeveer 7 graden.

Zondag flink wat zon
Het wordt een vrij zonnige droge dag. In de vroege ochtend is het koud met op uitgebreide schaal vorst. In de middag wordt het 7 of 8 graden. Uit de wind en in de zon is het best lekker, maar in de schaduw voelt de wind koud aan.

Daarna wolkenvelden en zon
Het blijft nog een aantal dagen droog. Er zijn zonnige perioden, maar er trekken ook wolkenvelden over het land en doordat er niet veel wind staat kunnen deze regionaal de zon een tijd tegenhouden. De middagtemperatuur ligt tussen 6 en 8 graden. ’s Nachts kan het tijdens heldere perioden een aantal graden vriezen.

Geef een reactie