Gezellig en druk in Langweer

04-08-2022 LANGWEER – De horeca was goed voorbereid en er hing een rustige en ontspannen sfeer in Langweer. Uiteraard was het druk rondom het centrum maar de jachthaven had de hoofdprijs. Nog nimmer heeft onze redactie zoveel boten zien liggen in Langweer.

Uiteraard speelt het Skûtsjesilen een rol. Nog even raakten we in gesprek met jongeren die met 9 schepen diverse evenementen hadden bezocht en de competitie strijd live volgden. ‘In eerste instantie hadden we 100 fusten bier van 50 liter gekocht, maar we hebben gister toch nog 20 extra meegenomen omdat we bang waren het einde van de week niet zouden halen’. Ook bleken er een aantal jongeren het einde van hun vakantie week niet te hebben gehaald. ‘De roep om hun eigen bed was te sterk en het was simpelweg niet vol te houden’. Morgen gaan de jongeren weer naar huis en wij wensen ze alvast heel veel rust en slaap toe…

Vanavond zal het in Langweer ook nog lang blijven in het centrum en in de haven. Aan de temperatuur zal het in ieder geval niet enb liggen aan de sfeer al helemaal niet. Een impressie vind u hier.

Geef een reactie