Gemeente zoekt nieuwe beheerder voor de Ulesprong Sint Nicolaasga

07-06-2022 SINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren zoekt voor de Ulesprong, het strandje bij Sint Nicolaasga een nieuwe beheerder. De huidige beheerder heeft aangegeven het terrein niet langer te willen exploiteren. Dit omdat de communicatie sinds 2019 met de gemeente stroperig verloopt. Een journalist heeft vragen gesteld over de toestand op De Ulesprong. Voor zover bekend is er nog niet op de vragen gereageerd vanuit de gemeente.

Ulesprong
Strand De Ulesprong, oftewel Tsjûkemar Ulesprong in Sint Nicolaasga is een strand aan de bovenzijde van het Tsjûkemar. De gemeente is eigenaar van het terrein  waar in de zomer jaarlijks Beachrockers, een muziekevenement plaatsvindt en waar het mede door de grote ligweide in de zomer heerlijk vertoeven is. In ruil voor het beheer, toezicht en onderhoud van de ligweide, het strandje en de toiletten mag de beheerder snacks en drankjes verkopen aan de recreanten. 

Plaatselijk Belang
Zowel de gemeente als het plaatselijk belang van Sint Nicolaasga willen dat de vacature zo snel mogelijk ingevuld wordt.

Aandacht
De gemeente het terrein klaar voor het seizoen gemaakt. Het strand is schoongemaakt en aangevuld, de walbeschoeiing en de steiger zijn gerepareerd, de hekken gemaakt en er zijn camera’s geplaatst. Met name door de camera’s hoopt de gemeente dat overlast tot de verleden tijd behoort. Eerder werd er wel eens illegaal afval gedumpt of hekken worden vernield. Daarnaast staat de plaats ook bekend waar mensen in het geniep afspreken. De gemeente wil graag dat mensen melden als er ongeregeldheden zijn want dan kunnen we samen met de beheerder er iets aan doen.

Mensen die belangstelling hebben voor het uitbaten van de Ulespring kunnen zich melden bij Peter Kort.

Geef een reactie