Geleidelijk kouder

01-12-2022 BALK – De temperatuur gaat de komende dagen omlaag. Vandaag wordt het nog 5 tot 7 graden, maar in het weekend wordt het niet warmer dan 2-3 graden en dan kan het in de nacht licht vriezen. Er zijn vrij veel wolkenvelden met lokaal wat zon en een groot deel van de tijd is het droog. Komende week neemt de kans op wat regen of (natte) sneeuw toe.

Vanochtend lokaal grijs en wat gespetter
In het Waddengebied en in het noordwestelijk kustgebied komt het tot een enkele bui. Ook in het zuiden van Limburg kan lokaal een spatje regen vallen. Elders is bewolkt en droog en vooral in het Zuid-Holland komt plaatselijk mist voor. De mist lost in de loop van de ochtend op en dan breekt in het westen en noorden de zon af en toe door. Landinwaarts blijft bewolking hardnekkig. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het noorden tot noordoosten.

Vanmiddag in het westen af en toe zon
Er zijn wolkenvelden en vooral in het westen schijnt af en toe de zon. In het oosten overheerst de bewolking en deze bewolking trekt geleidelijk naar het westen. Op veel plaatsen is het droog, maar vooral het Waddengebied maakt kans op een klein beetje (mot)regen. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het wordt minder warm dan voorgaande dagen. Landinwaarts wordt het 5-6 graden, in het westen kan het nog ruim 7 graden worden.

Vanavond en vannacht plaatselijk lichte vorst
Er zijn wolkenvelden, maar in het westen komen eerst nog opklaringen voor. In het oosten kan het lokaal licht spetteren, maar over het algemeen is het droog. Er waait een zwakke noordoostenwind en het koelt af naar waarden rond het vriespunt.

Morgen koude noordoostenwind
In de ochtend overheerst de bewolking, maar in het noorden breekt ook de zon af en toe door. Het is overal droog en er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In het Waddengebied is de wind soms vrij krachtig.

In de middag breekt ook in het westen de zon af en toe door. In het oosten en zuiden blijft bewolking overheersen en in het zuiden van Limburg kan wat (smeltende) sneeuw vallen. De noordoostenwind is zwak tot matig, rondom het IJsselmeer en in het Waddengebied vrij krachtig. De temperatuur loopt op naar maximaal 2 graden in het oosten en naar maximaal 4 in het westen, maar door de stevige wind zal het kouder aanvoelen. Een dikke jas in combinatie met handschoenen en een sjaal zijn dan ook aan te raden.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft over het algemeen droog en als er wat valt is het wat lichte sneeuw. Bij een meest matige noordoostenwind daalt de temperatuur naar waarden rond of iets onder het vriespunt.

Zaterdag wolken, soms zon
De bewolking overheerst, maar zo nu en dan breekt ook de zon door. Er waait een zwakke tot matige, aan zee vrij krachtige noordoostenwind en daarmee wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 2-3 graden boven nul. Ter vergelijking: temperaturen van 6 tot 8 graden zijn begin december gebruikelijk.

Zondag overwegend bewolkt
Wederom overheerst de bewolking en slechts af en toe breekt de zon even door. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige en aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind. De temperatuur loopt op, na een nacht met op uitgebreide schaal lichte vorst, op naar 2-3 graden boven nul.

Maandag bewolkt, lokaal wat gespetter
De bewolking heeft de overhand en hier en daar kan het daaruit licht spetteren. Veel plaatsen houden het echter droog en in het westen kan de zon af en toe doorbreken. De wind waait nog altijd uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht en het wordt maximaal 4 graden.

Daarna licht wisselvallig
De rest van de week is het licht wisselvallig met over het algemeen veel bewolking. Soms valt wat neerslag en naast ’gewoon’ regen kan het soms ook smeltende sneeuw zijn. De temperatuur loopt tijdelijk op naar 4 tot 6 graden, maar later in de week wordt het waarschijnlijk weer wat kouder. Tijdens de nachten daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt.

Geef een reactie