Fryslân stimuleert innovatief ondernemen met MIT-subsidies

23-02-2023 BALK – Het programma MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleert innovatieve ontwikkelingen. Voor twee van de subsidies uit het MIT-programma is voor Noord-Nederland dit jaar 7 miljoen euro beschikbaar: MIT Haalbaarheid en MIT Research & Development (R&D) Samenwerking. De eerste subsidie kan vanaf 4 april aangevraagd worden bij het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Gedeputeerde Friso Douwstra: “Ondernemers in Fryslân, die aan de slag willen met een innovatief idee, kunnen met deze subsidies de haalbaarheid onderzoeken. Ondernemers moeten kunnen ontwikkelen en innoveren. Ook samenwerking met andere bedrijven komt in aanmerking voor subsidie. Friese ondernemers: maak gebruik van deze subsidies. Het SNN en Ynbusiness helpen jullie daarbij.”

Waarom een MIT- subsidie aanvragen? Marinminds vertelt
Ondernemer Koenraad de Haas van Marinminds(externe link) beveelt deze subsidies van harte aan. Hij ontwikkelde met de subsidie zijn technologie voor het monitoren van de onderhoudsstatus van jachten. De Haas: “Vanuit Fryslân monitoren we nu jachten in Miami tot aan de Middellandse Zee. Met behulp van de MIT hebben we het investeringsrisico verkleind en de ontwikkeling van ons jacht monitoring platform weten te versnellen.”

Over de MIT-subsidie Haalbaarheid
Met de MIT-subsidie Haalbaarheid kunnen ondernemers ondersteuning krijgen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Op basis van dit onderzoek kan een ondernemer besluiten de innovatie te gaan ontwikkelen. Er is subsidie tot 40 procent van de kosten voor onafhankelijk innovatieadvies, loonkosten van werknemers, eigen uren, apparatuur en materiaal. Vanaf dinsdag 4 april kan de subsidie aangevraagd worden.

Over MIT-subsidie R&D Samenwerking
De MIT-subsidie R&D Samenwerking is beschikbaar voor ondernemers die samen met andere ondernemers innovatieve oplossingen voor de toekomst onderzoeken en ontwikkelen. Er is subsidie beschikbaar tot 35 procent van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal. De subsidie kan vanaf dinsdag 6 juni aangevraagd worden.

Geef een reactie