Friese Hoek Race

27-09-2022 LEMMER – Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022 is in Lemmer de traditionele Friese Hoek Race. Dit is de laatste, grote zeilmanifestatie van het jaar, waarbij de schippers van de wedstrijdvloten van de SKS en IFKS nog eenmaal elkaars krachten meten.

Schippers van de wedstrijdvloten van de SKS en IFKS gaan nog een keer elkaars krachten meten. Dat resulteert onder andere in een imposante wedstrijd skûtsjesilen, alleen vergelijkbaar met Lemmer Ahoy. Organisator is de Lemster Waterportvereniging ‘de Zevenwolden’. 

Bekijken
De wedstrijden van de skûtsjes vinden plaats in baai van Lemmer voor de ogen van het publiek op de pier en op het strand. Deze starten rond 10.30 uur. Vanaf ongeveer 14.30 uur keren de skûtsjes weer terug in centrum Lemmer. De Friese Hoek Race fungeert als afsluiting van het wedstrijdseizoen voor de skûtsjes. Nog eenmaal kunnen zij onderling uitmaken wie de sterkste is. Na afloop meren de skûtsjes af aan de Vuurtorenweg. De bedrijvigheid op de veelkleurige skûtsjes is daar een interessant schouwspel.

Geef een reactie