Dorcas organiseert voedselactie voor Oost Europa

27-09-2022 JOURE – De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. De meest kwetsbare mensen worden hard geraakt. Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog, ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar zeer de vraag of er dan nog wel eten op tafel komt.

Dorcas komt in actie voor Oost-Europa. In heel Nederland doen er elk jaar duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast. Dorcas koopt ter plekke voedsel in en maakt er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Daarnaast worden de mensen niet aan hun lot overgelaten. Ze krijgen hulp bij het vinden van nieuwe doelen in hun leven en zo wordt er gebouwd aan een gezonde toekomst.

Jarenlang hebben we als Werkgroep Dorcas Voedselactie, gedurende de actieweek in de JUMBO-winkel van Joure, klanten gevraagd om een boodschapje extra te doen voor de medemens in Oost-Europa. De afgelopen 2 jaar niet. Oorzaak Corona. We weten het natuurlijk niet zeker, maar de kans is groot dat ook dit jaar Corona weer spelbreker wordt. Voorzichtigheid is daarom geboden en dus houden we ook nu geen actie in de winkel, maar vragen we u weer te helpen op de volgende manier:

  • U kunt geven via bankrekening: NL04 RABO 0106 2500 00 t.g.v. Dorcas Voedselactie
  • Een pakket doneren op www.dorcasvoedselactie.nl
  • In sommige kerken worden flyers uitgedeeld, met daarop een digitaal pakket in verschillende prijsklassen.

Er is momenteel zoveel leed in deze wereld en er lijkt ook maar geen eind aan te komen. Verhelpen kunnen we het helaas niet, maar we kunnen er wel aan bijdragen het leed enigszins te verzachten. Daarom bevelen wij deze actie van harte bij u aan. Namens onze medemens bedankt!

Werkgroep Dorcas Voedselactie Joure

Geef een reactie