Friese Ballonfeesten na twee jaar terug met spectaculaire jubileumeditie

13-07-2022 JOURE – Nederlands grootste ballonevenement is terug. Van 20 tot en met 24 juli zal het luchtruim boven het Friese Joure weer gevuld zijn met tientallen heteluchtballonnen in allerlei vormen en formaten. De Friese Ballonfeesten worden dit jaar voor de 35ste keer gehouden. De organisatie pakt voor deze jubileumeditie flink uit.

Als het weer het toelaat, stijgen iedere avond zo’n 40 heteluchtballonnen op vanaf de Nutsbaan aan de Harddraversweg in Joure. Verder staan er onder meer een kofferbakmarkt, optredens van topartiesten en een oldtimerdag op het programma. Iedereen kan hiervan meegenieten, want de toegang tot het evenemententerrein is gratis.

Special Shapes
De afgelopen twee jaar gingen de Friese Ballonfeesten niet door in verband met het coronavirus. Om dit te compenseren, heeft de organisatie een groot aantal speciale ballonnen vastgelegd voor deze editie. Denk hierbij aan een enorme verjaardagstaart, een beer, een motorfiets, een telefooncel en een uil. Al met al is het een internationaal gezelschap, want de ballonvaarders komen uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Italië.

Uitgebreid muziekprogramma
Als de ballonnen zijn vertrokken, is er nog voldoende te doen op de Nutsbaan. Zo heeft de muziekcommissie een line-up om van te smullen vastgelegd. Op vrijdag 22 juli zijn er optredens van de Friese coverband ‘Kings of Diamonds’ en de ‘steengoede’ Rolling Stones-tributeband ‘The Hangouts’. Een dag later is het tijd voor ‘80s 90s 00s Reloaded’ en ‘ABBA GOLD’, die door velen wordt beschouwd als de beste Europese ABBA-tributeband.

Oldtimers, kermis en een kofferbakmarkt
De Friese Ballonfeesten worden geopend met een defilé van alle ballonteams door het centrum van Joure. Op het ballonterrein kunnen bezoekers iedere avond genieten van heerlijk eten en drinken, een kermis en demonstraties met modelballonnen.

Op vrijdag- en zaterdagavond is er een lasershow met een Night Glow. Hierbij worden enkele heteluchtballonnen op het ritme van de muziek als lampionnen verlicht.
Daarnaast is er op zaterdagmiddag een kofferbakmarkt. En zit een goede deal er zaterdag niet in? Dan is er op zondag weer een kans, want ook dan worden er weer allerlei spulletjes verkocht. Bezoekers kunnen op de slotdag verder hun hart ophalen bij een tentoonstelling met circa 200 oldtimers.

Geef een reactie