Flinke plensbuien

08-09-2022 BALK – Het is bewolkt en er vallen talrijke plensbuien. Daarbij kan het ook onweren. Vanuit het zuiden wordt het tijdelijk droog en breekt de zon door, maar later volgen weer nieuwe (onweers)buien. De temperatuur loopt op naar 19 tot 22 graden. Morgen trekken opnieuw buien over het land met kans op onweer. De temperatuur loopt dan op naar 20 graden. In het weekend komt het zaterdag tot buien, vanaf zondag is het een paar dagen droog. De temperatuur loopt geleidelijk weer enkele graden op.

Vanochtend enkele regen- en onweersbuien
Er trekken vanochtend buien over het land en deze buien kunnen vooral in het oosten en noordoosten vergezeld gaan met onweer. De buien trekken naar het noorden en daar blijft het nog de hele ochtend (klets)nat. In het zuidwesten is het droog en de komende uren wordt het op steeds meer plaatsen droog. n de loop van de ochtend breekt de zon af en toe door.

Vanmiddag vanuit het zuiden opnieuw buien
In het noorden komt het tijdens de eerste middaguren nog tot buien, maar deze buien trekken geleidelijk noordwaarts weg. Vanuit het zuiden volgen geleidelijk weer nieuwe buien en ook deze buien kunnen vergezeld gaan met onweer. Tussen de buien door zijn er ook brede opklaringen en schijnt de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot hooguit matig van kracht en het wordt maximaal 19 graden in het noorden en 22 in het zuiden. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht nog enkele buien
De buiigheid houdt ook tijdens de avonduren nog aan, maar tussendoor zijn er ook opklaringen. Aan zee waait een matige zuidenwind, boven land staat weinig wind. Het koelt vrij snel af en halverwege de avond is het 15 tot 17 graden. In de nacht doven de buien geleidelijk uit en klaart het op. In het noordoosten kan nevel of mist ontstaan. Boven land staat weinig wind, aan zee waait een (vrij) krachtige zuidenwind, 5-6 Bft. De temperatuur daalt naar 12 tot 15 graden met de hoogste waarden in het westen.

Morgen talrijke (onweers)buien
Morgenochtend komt het vooral in het zuidwesten tot buien en deze buien breiden in de loop van de ochtend geleidelijk verder over het land uit. Vooral in de middag trekt de ene na de andere bui over het land en daarbij kan het onweren. Ook kan het soms stevig plenzen, maar tussen de buien door breekt de zon af en toe door.

De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. Aan zee kan het vrij krachtig waaien, windkracht 5.

Morgenavond aan zee buien
In de kustgebieden houdt de buiigheid aan met kans op onweer. Boven land neemt de buiigheid juist af, maar verspreid is nog wel een enkele bui mogelijk. De temperatuur daalt naar 13 of 14 graden.

Zaterdag opnieuw flinke buien
Ook tijdens de eerste dag van het weekend blijft het niet droog. Er trekken flinke buien over het land en daarbij is ook weer onweer mogelijk. In de loop van de dag neemt de buiigheid vanuit het westen geleidelijk af en breekt de zon wat vaker door. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind. In het noorden van het land waait het niet of nauwelijks. De temperatuur loopt op naar 19 of 20 graden. In het westen kan het, met wat zonneschijn, nog 21 graden worden.

Zondag overwegend droog en weer warmer
Op de tweede weekenddag ziet het weerbeeld er beter uit. De zon schijnt geregeld en op een lokale bui na blijft het droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt weer wat warmer. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 21 en 23 graden.

Volgende week eerst warm, later buien
Na het weekend zijn er maandag flinke perioden met zon. Het blijft droog en er waait een matige zuidoostenwind. Daarmee wordt weer warmere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 23 graden in het noordwesten en lokaal 26 graden in het zuidoosten.

Dinsdag schijnt de zon, maar later neemt de bewolking toe en in de avond volgt mogelijk weer regen en onweer. De dagen daarna trekken buien over het land. De temperaturen zullen dan ook weer enkele graden dalen.

Geef een reactie