FC Groningen legt jeugdspeler Mart Haven vast

11-06-2022 BALK – FC Groningen heeft Mart Haven gecontracteerd. De 17-jarige jeugdspeler komt over uit de jeugdopleiding van Cambuur Leeuwarden en tekende in Euroborg een contract voor drie seizoenen. Per 1 juli sluit de linksbenige centrale verdediger aan bij FC Groningen Onder-18

Mart Haven begon met voetballen in zijn geboortedorp Joure, bij de plaatselijke SC. Daar werd hij in 2016 ontdekt door Cambuur Leeuwarden, dat hem oppikte. Vervolgens speelde de linkspoot zes seizoenen in de opleiding van de Friese club, waar hij dit seizoen uitkwam in de Onder-18. Nu maakt Haven dus de overstap naar FC Groningen.
 
Hoofd Jeugdscouting Arno de Jong is tevreden met de overgang en vertelt waarom de Trots van het Noorden het jonge talent wilde aantrekken. “Onze Jeugdscouting volgde Mart al een aantal seizoenen zeer intensief. Hij is een linker centrale verdediger met een uitstekende lengte en goede trap. Daarnaast is hij verdedigend sterk, ook met de kop, en beschikt hij op deze jonge leeftijd al over leiderschapskwaliteiten. Als club zijn wij erg blij dat Mart ervoor heeft gekozen de overstap te maken.” 

Geef een reactie