Enkele buien en zon, vanmiddag regen

06-06-2022 BALK – Op veel plaatsen breekt de zon door en alleen in het noorden trekken nog enkele buien over. Vanmiddag neemt de bewolking toe en vanuit het westen gaat het een tijd regenen. Voor de regen uit warmt het op naar 15 tot 19 graden. Alleen in het zuidoosten wordt het 20 graden. Vanavond trekt de regen weg. Morgen maken vooral het uiterste noorden en zuidoosten kans op buien. De zon laat zich vaker zien en het wordt 17 tot 20 graden.

Vanochtend verlaten de laatste buien, die gisteren regionaal voor wateroverlast zorgde, het land via het noorden. In het zuiden en midden van het land breekt de zon aardig door. Er waait een matige wind uit het zuidwesten. In de kuststrook en in de regio’s grenzend aan het IJssel- en Markermeer is de wind (vrij) krachtig. Later deze ochtend neemt in de westelijke helft van het land de kans op regen weer toe.

Vanmiddag schuift vanuit het westen opnieuw een regenzone over het land. Soms regent een tijd wat steviger door, maar de neerslaghoeveelheden zijn minder groot vergeleken met gisteren. De meeste neerslag valt in de noordelijke provincies. Het zuidoosten houdt het vaker droog. Hier worden de hoogste temperaturen verwacht. In Maastricht en Heerlen warmt het op naar 20 graden. De zuidwestenwind is overwegend matig van kracht. In de kustgebieden bereikt de wind 5 of 6 Beaufort. In combinatie met de regen koelt het af naar een graad of 15. Wat dieper landinwaarts is het voor de regen uit nog 16-19 graden. Tijdens een periode met intensievere neerslag kan in het oosten een enkele klap onweer voorkomen.

Vanavond trekt de regenzone weg naar het noordoosten. Op steeds meer plaatsen wordt het droog, al blijft er kans op een enkele losse bui. In het noorden regent het nog een tijdje door en hier zwelt de wind verder aan. In het Waddengebied waait het krachtig en soms hard. In het zuiden staat slechts een zwakke zuidwestenwind. Ondanks dat het droger is geworden, is van een aangename zomeravond geen sprake. Met temperaturen net onder 15 graden en veel bewolking is het ronduit fris.

Vannacht heeft het uiterste noorden nog met regen te maken en daar waait het soms stevig door. In de rest van het land is het op een enkel buitje na droog met minder wind en enkele opklaringen. Het koelt uiteindelijk niet verder af dan 11 tot 13 graden. Later in de nacht stijgt in het zuiden de kans op een bui.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking aanwezig met enkele zonnige momenten. Vooral het noorden is nog gevoelig voor regen. In het midden van het land is het grotendeels droog. Het zuiden krijgt te maken met een toenemende buienkans. De wind is nog altijd afkomstig uit het zuidwesten en overwegend matig van kracht. Alleen in de noordelijke kustgebieden waait het aan het begin van de ochtend nog (vrij) krachtig. Later in de ochtend gaat de wind ook hier geleidelijk wat in kracht inleveren.

Morgenmiddag maken vooral de uiterste noord- en zuidoosthoek van het land kans op enkele buien. Elders blijft het vaak droog. Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van wolken en zonnige momenten. De matige wind is gedraaid van het zuidwesten naar het westen. De temperatuur komt tijdens droge en zonnige momenten uit tussen 17 graden in het noorden en maximaal 20 graden in het zuiden van Limburg. In de rest van het land wordt het 18 à 19 graden.

Morgenavond trekken de buien weg naar Duitsland en het wordt droog. De wind gaat liggen en draait naar het zuiden. Tijdens een avondwandelingetje komt een zomerjasje nog goed van pas en het koelt geleidelijk af naar 12 tot 15 graden van noord naar zuid.

Woensdag verloopt waarschijnlijk weer een stuk natter. Vanuit het zuidwesten trekt een gebied met buien over het land en soms kan het even flink doorregenen. Ook behoort een klap onweer tot de mogelijkheden. Tussen de buien door zijn er zonnige momenten en in combinatie met een zuidwestelijke wind levert dit temperaturen rond 20 graden op.

Donderdag is nog kans op enkele buien en de temperatuur komt wederom uit op zo’n 20 graden tijdens het warmste moment van de dag. De dagen daarna neemt de buienkans steeds verder af en de zon schijnt uitbundiger. De temperatuur weet dan de stijgende lijn te vinden. Tijdens het weekend komt het kwik in het binnenland mogelijk weer rond 23 à 24 graden uit. 

Geef een reactie