Energie tarieven gaan per november omlaag

18-10-2022 BALK – Het eerste energiebedrijf verlaagt per 1 november de tarieven voor energie en gas. De verlaging heeft gevolgen voor klanten die vanaf die datum een nieuw tarief krijgen. Dat bevestigt een woordvoerder van de energieleverancier.

De tariefsverlaging heeft te makemet de omstandigheden in Europa. De gasprijs was in maanden tijd niet laag als vorige week. Dit heeft te maken met dat er grote hoeveelheden vloeibaar gas wordt geïmporteerd.

Klanten die vanaf dinsdag 1 november een nieuw tarief krijgen betalen 3,17 euro per kubieke meter gas en 79 cent per kilowattuur elektriciteit. Zij hebben al bericht gekregen van hun energieleverancier. Er zijn ook klanten van hun contract afloopt. Dezen zullen 3,35 euro per kuub gas en 84 cent per kilowattuurbetalen.

Volgens het bedrijf is het nog erg onduidelijk of de tarieven ook voor de laatste groep omhoog zal gaan. Er zijn geen garanties af te geven en het is nog onduidelijk wat de toekomst zal brengen. De algemene verwachting is dat andere energie leveranciers hun prijzen ook zullen gaan aanpassen.

Geef een reactie