Eigen Warmte Balk opent haar eigen informatiepunt 

30-04-2023 BALK – Het informatiepunt van Eigen Warmte Balk is gevestigd aan de Van Swinderenstraat 22b in Balk. Dit is aan het pad tussen de Poiesz en de Van Swinderenstraat, achter de Etos. Het informatiepunt is bedoeld voor alle inwoners van Balk die meer willen weten over het project en hoe ze aardgasvrij kunnen worden. Medewerkers van Eigen Warmte Balk zijn op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur op de locatie aanwezig.

Ook is het informatiepunt straks op afspraak geopend voor bewoners die hun persoonlijke situatie willen voorleggen. Eigen Warmte Balk vertelt vanuit het informatiepunt onder meer over het warmtenet dat wordt gerealiseerd, en de mogelijke collectieve acties voor warmtepompen. Ook verwijst Eigen Warmte Balk inwoners naar de juiste instanties voor de isoleer-, verduurzamings- en subsidiemogelijkheden.  

Opening door wethouder en inwoners Balk 
De symbolische openingshandeling vindt plaats op maandag 8 mei om 13.00 uur. We ontvangen u graag vanaf 12.30 uur. Daarna wordt het informatiepunt op symbolische wijze geopend door Irona Groeneveld, wethouder duurzaamheid van gemeente De Fryske Marren. Zij doet dit samen met twee inwoners van Balk, de jongere en de oudere generatie. We doen het tenslotte met én voor elkaar!  

Over Eigen Warmte Balk
Eigen Warmte Balk is sinds 2020 actief en begon onder de projectnaam ‘Warmtenet Balk’. Het project is een initiatief van Energie Coöperatie Gaasterland, Gemeente De Fryske Marren, woningcorporatie Dynhus, AVK Plastics, Plaatselijk Belang Balk Vooruit en ondernemingsvereniging Eigen Haard / De Stikke. Zij ondertekenden met elkaar een intentieverklaring waarin ze de ambitie vastlegden om tot een aardgasvrije en CO2-neutrale warmtevoorziening te komen.

Uit het haalbaarheidsonderzoek bleek dat een groot deel van Balk op een warmtenet kan aansluiten. Voor de wijken aan de randen van Balk lijkt de inzet van warmtepompen een betere optie. Daarom is in juli 2022 de naam veranderd in ‘Eigen Warmte Balk’ en wordt er vervolgonderzoek gedaan. 

Geef een reactie