Drugs en illegaal vuurwerk aangetroffen in voertuig

28-11-2022 LEMMER – Afgelopen vrijdag was de politie aan het surveilleren in Lemmer toen een voertuig hen passeerde. Omdat het voertuig afwijkend rijgedrag vertoonde besloten zij de inzittenden te onderwerpen aan een controle.

Bij staandehouding roken zij een hennepgeur in de auto. Nadat zij het voertuig controleerden, troffen zij een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Later bleek het om 172 stuks cobra’s 6 te gaan. Dit is zwaar vuurwerk, wat ook wel vergeleken wordt met de kracht van een handgranaat. Eigenlijk zou je dus kunnen zeggen dat ze in een voertuig reden met 172 handgranaten. Een rijdende bom dus.

De bestuurder testte ook nog positief op het gebruik van THC en reed dus mogelijk onder invloed van drugs. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of dit ook boven de toegestane hoeveelheid was. Ook had de bestuurder 1760 euro aan contant geld bij zich en had de bijrijder een gebruikershoeveelheid hennep bij zich. Dit alles is samen met het vuurwerk, in beslag genomen, evenals het voertuig.

Beide verdachten, in de leeftijd van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Harderwijk, zijn aangehouden. Het onderzoek is in volle gang en het vuurwerk wordt vernietigd. De richtlijn voor dergelijke vergrijpen is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Beide verdachten moeten zich verantwoorden tegenover een rechter.

De politie wil niet weten wat de gevolgen waren geweest als het vuurwerk midden in een woonwijk tot ontploffing was gekomen. En dan ook nog te bedenken dat beide personen rookten in het voertuig.

Geef een reactie