Droog en 19 graden

12-05-2022 BALK – In de ochtend flinke zonnige perioden en slechts enkele wolkenvelden. Ook vanmiddag kunnen we zon verwachten. Wel verschijnt er wat hoge bewolking en ontstaan vooral in het binnenland ook stapelwolken, maar het blijft droog. Op veel plaatsen wordt het 17 tot 19 graden. In het noordwesten is het met 15 of 16 graden iets koeler en in het zuiden en oosten kan het 20 tot lokaal 21 graden worden.

Vanavond blijft het droog en schijnt op veel plaatsen nog een tijd de zon. De meeste bewolking trekt dan over het noorden en noordwesten. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar 8 tot 11 graden.

Morgen wordt het in het zuiden, midden en oosten 20 graden en in Limburg wordt het lokaal 22 graden. Daarbij staat een matige westenwind. In het westen, noorden en rond het IJsselmeer wordt het 16 tot 19 graden en is de wind matig tot vrij krachtig. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en wolkenvelden. Het blijft waarschijnlijk droog.

Zaterdag staat er niet zo veel wind en zijn er flinke zonnige perioden. De temperatuur gaat omhoog, het wordt 20 tot 23 graden. In het Waddengebied en aan de westkust ligt de middagtemperatuur een paar graden lager door een aanlandige wind. Met zonkracht 6 is de zon wat feller dan de voorgaande dagen.

Ook zondag kunnen we zonnige perioden verwachten. De wind draait naar het noordoosten. Aan de noordkust wordt het een graadje koeler, maar op veel andere plaatsen kan het net wat warmer worden. In de loop van de dag is er wel kans op een bui.

De dagen daarna blijft het warm voor de tijd van het jaar. De temperatuur kan nog iets stijgen, maar of dit gebeurt is nog onzeker. Gemiddeld is het midden mei 16 tot 19 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon en wolkenvelden. Daarbij is kans op een enkele bui.