Dorpsfeest Ouwster-Trijegeaën in een even jaar in plaats van een oneven jaar

05-09-2022 OUWSTERHAULE – Dit jaar vieren de dorpen Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer hun tweejaarlijkse dorpsfeest, van donderdag 8 tot en zondag 11 september. Ditmaal in een even jaar, in plaats van het gebruikelijke oneven jaar.

Vanwege de onvoorspelbaarheid qua maatregelen en versoepelingen tijdens de coronacrisis in 2021 is besloten dat jaar het feest niet door te laten gaan. Er is nog gekeken om een kleinschaliger buurtfeest te organiseren met minder activiteiten en bezoekers, maar dit bleek ook niet haalbaar. Zodoende is besloten om het door te schuiven naar dit jaar, voor het eerst in de historie in een even jaar.

Anneke Schreur keert na een succesvol eerste dorpsfeest in 2019 als nieuwe voorzitter terug op deze positie. “Ik ben trots op de vorige editie en kijk uit naar de komende feesten. Ik heb vertrouwen in de huidige ploeg vrijwilligers om opnieuw een geweldig feest neer te zetten.”

Het programma is op enkele punten vernieuwd. De traditionele playbackshow op vrijdagavond is omgedoopt tot “Ouwster-Trijegeaën Got Talent”. Zo kunnen er nog bredere optredens plaatsvinden, zoals cabaret, dans of een goochelact, naast de gebruikelijke playbackacts. Ook nieuw is het spel “Waar schijt de koe!” op zondagmiddag. Daarbij loopt een koe gedurende twee uur lang op een veld van 15 bij 15 meter, ingedeeld in vakken van één vierkante meter. Deze vakken zijn te koop voor 5 euro en de eigenaar van het vak waarin de koe het meest heeft gepoept gaat naar huis met een bedrag van €250.

Verschillende activiteiten van vorig dorpsfeest keren terug in dezelfde vorm, zoals de survivalrun voor kinderen op vrijdagmiddag en voor volwassenen op donderdagavond. De versie voor volwassenen werd de vorige keer voor het eerst georganiseerd en na een daverend succes is ook dit jaar de survival weer onderdeel van de festiviteiten. Ook de strijd tussen de buurten, de Zevenkamp, blijft op de zaterdag. Regerend kampioen Ouwster-Nijega zal hier haar titel gaan verdedigen. Tussen de middag is de gezamenlijke dorpsmaaltijd met soep en broodjes, wat het dorpsfeest al lang uniek maakt. Zaterdagavond komt coverband ‘8-PM’ optreden en zondagochtend wordt de tentsamenkomst verzorgd door ds. Wim Warnar. De collecte komt ten goede aan Stichting Het Vergeten Kind. Aansluitend is er de matinee, met op het scherm de Formule 1 GP van Italië.

Donderdag 8 september
13:00 uur 50+ SOOSMIDDAG Een gezellige middag met spel en hersengymnastiek. Inloop is om 13:30 en we hopen rond 16:00 klaar te zijn. Wij rekenen op een sportieve en gezellige middag!
17:15 uur Optocht opstellen op de Wolsmastate voor de feesttent.
17:30 uur OPTOCHT
18:00 uur Gezamenlijke BBQ (doorlopend).
18:00 uur SURVIVALRUN Voor de oudere jeugd en volwassenen.
18:00 uur VOUTE DISCOPARTY voor de kinderen met DJ Ruud.
20:00 uur VOUTE PARTY voor de volwassenen met DJ Ruud.

Vrijdag 9 september
08:30 uur Alle kinderen verzamelen bij basisschool Trijegeaster Honk.
09:30 uur KINDERSPELEN Een ochtend vol avontuur en plezier met als thema dit jaar: Disney. Alle kinderen komen samen in de feesttent, start spelletjes.
12:00 uur PATAT EN LIMONADE
12:15 uur Gezamenlijk patat eten voor de kinderen die hebben meegedaan aan de kinderspelen en voor de vrijwilligers die hebben geholpen.
13:00 uur SURVIVALRUN Start van de survival voor groep 5 tot en met 8.
13:00 uur VERRASSING Surprise voor de allerkleinsten en de groepen 1 tot en met 4 in de feesttent.
20:00 uur OUWSTER-TRIJEGEAËN GOT TALENT Ouwster-Trijegeaën Got Talent met verschillende acts. Vervolgens draait het duo DJ Kramer & Pe-Funk.

Zaterdag 10 september
10:00 uur ZEVENKAMP voor ouderen en jongeren (vanaf het voortgezet onderwijs).
12:15 uur DORPSMAALTIJD Met soep en broodjes voor alle inwoners van onze drie dorpen.
13:00 uur Vervolg van de Zevenkamp voor ouderen en jongeren.
17:30 uur PRIJSUITREIKING ZEVENKAMP Welke buurt gaat dit jaar met de trofee naar huis?
22:00 uur ‘8-PM’ Medleys, mash-ups, ‘guilty pleasures’ en lekkere meezingers; Legitimatie verplicht!
Entree volwassenen: €10,- Entree tot en met 15 jaar €5,-

Zondag 11 september
10:15 uur Inloop met koffie/thee/frisdrank en cake.
11:00 uur TENTSAMENKOMST Verzorgd door ds. Wim Warnar, met als thema: “Welkom thuis”. De collecte komt ten goede aan Stichting Het Vergeten Kind. 100.000 kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen. Zij strijden voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen, door ze positieve ervaringen met échte aandacht te geven, zodat ze zich gezien en gesteund voelen en ze weer zelf-vertrouwen krijgen. Muziekvereniging Excelsior uit Ouwsterhaule verzorgt aansluitend een koffieconcert.
13:00 uur MATINEE Ter afsluiting van het dorpsfeest. U bent de hele middag welkom om een drankje te doen en gezellig na te praten met op het grote scherm Formule 1 in het Autodromo Nazionale Monza (GP Italië).
15:00 uur WAAR SCHIJT DE KOE!

Geef een reactie