Burgerpartij DFM blij met versoepeling regels bijstand

21-06-2022 BALK – ‘Het kabinet wil minder streng worden voor mensen die in de bijstand zitten’. Dat is er te lezen in het persbericht van de overheid vandaag. Voortaan mogen mensen in de bijstand giften ontvangen of voor een langere periode wat kunnen bijverdienen, zonder dat dit consequenties heeft voor hun uitkering. Het kabinet hoopt met het versoepelen van de regels de scherpe kantjes van de zogenoemde Participatiewet te halen.

Gerard ten Boom van de Burgerpartij De Fryske Marren reageert verheugd op het bericht. ‘Met name in onze gemeente worden mensen soms onevenredig hard aangepakt als er foutje is gemaakt bij het doorgeven en worden zij gestraft met een boete of een korting op hun uitkering met soms grote financiele gevolgen’.

‘Nare cultuur’
Ook hekelt de Burgerpartij De Fryske Marren de cultuur op het gemeentehuis. ‘Omdat er minder mensen in de uitkering zitten word de afdeling getrakteerd op gebak. Net of is het een verdienste van de medewerkers op het gemeentehuis. Die gedachtegang vind ik echt misselijkmakend’, aldus Fractieleider Gerard ten Boom.

In de toekomst mogen mensen in de bijstand geld ontvangen, bijvoorbeeld door mantelzorg te verlenen of het verkopen van artikelen. Ook is straks mogelijk boodschappen aan te nemen als gift. Gemeenten krijgen straks meer ruimte om maatregelen af te stemmen op de individuele situatie van een persoon. Dit moet disproportionele harde maatregelen gaan verkomen bij bijvoorbeeld een overtreding.

Geef een reactie